Kubica: Ne vozim z eno roko

0

Robert Kubica je na prvem dnevu testiranj v Abu Dhabiju z Williamsom FW 40 odpeljal zavidljivih 100 krogov, torej skoraj dve razdalji dirke. To je za Poljaka zadnji preizkus na podlagi katerega se bodo pri britanskem moštvu odločili, ali bo Kubica njihov dirkač v prihodnji sezoni.

Kubica je prvi dan testiranj končal na devetem mestu s časom 1.41.581, kar je bilo 1,7 sekunde počasneje od Lancea Strolla. Kubica je svoj čas postavil na Soft različici Pirellijevih gum, Kanadčan pa na Hyper-Soft.

Mnenja o možni vrnitvi enega najbolj talentiranih dirkačev so v karavani sicer deljena. Pred časom je Felipe Massa medijem dejal, da mu ni jasno kako lahko Kubica bolid upravlja z eno roko. Poljski dirkač se je danes na te trditve odzval in poudaril, da je fizično zelo dobro pripravljen:

“Nekdo je trdil, da vozim z eno roko, kar ne drži. Sploh ne vem kako bi lahko dirkal z eno roko.”

“Priznam, da imam določene omejitve, a se je moje telo sčasoma naučilo kako jih kompenzirati, s čimer ni nič narobe. Vsi smo ljudje in včasih možgani pomagajo našemu telesu, da premaga omejitve. To je del življenja in področje, kjer sem najboljši.”

“Fizično sem v zadnjih šestih mesecih naredil velik napredek. Ni bilo lahko, saj nisem ravno ležal v postelji. Sem precej bolje pripravljen, kot sem bil leta 2010.”

“Motivacija je velika in telo reagira zelo dobro. Res pa je, da se je Formula 1 v sedmih letih zelo spremenila tako, da sem moral začeti iz ničle, a to lahko nadoknadim z izkušnjami, ki sem jih pridobil, ko sem dirkal pred poškodbo. Zdi se mi, da se sedaj mnogo hitreje učim novih stvari, kakor pred sedmimi leti.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje