Igra tisočink pred kvalifikacijami, Mercedes in Ferrari v pol desetinke

0

Valtteri Bottas je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu pred kvalifikacijami za VN Brazilije na Interlagosu, a razlike so bile minimalne. Lewis Hamilton je na drugem mestu zaostal vsega tri tisočinke, oba dirkača Ferrarija pa sta zaostala približno pol desetinke sekunde. 

V Sao Paolu nas je tokrat pričakalo oblačno vreme, a proga je bila suha. Dirkače pa so čakale še zaključne priprave na popoldanske kvalifikacije. 

Že na začetku treninga je v šestem ovinku zaradi okvare motorja svojega Williams Mercedesa parkiral Lance Stroll, dirkanja pa je bilo za mladega Kanadčana nemudoma končano. 

Lance Stroll je trening končal že po prvem krogu, Foto: F1. 

Akcija pa se je nato vendarle začela. Ferrarija sta na stezo takoj zapeljala na najmehkejši različici Pirellijevih gum, Mercedesa pa na trši različici. Raikkonen je takoj zasedel vrh razpredelnice, Vettel pa je svojemu moštvenemu kolegu tesno sledil. 

Steza je bila ob začetku suha, nekoliko mokri so bili le robniki zaradi jutranjega dežja, Foto F1

Še naprej je zelo dobro dirkal Hamilton, ki je za Raikkonenom na trši varianti gume zaostal manj, kot dve desetinki. Presenetil je tudi Fernando Alonso, ki je prav tako na Soft gumah prišel kar do petega mesta, čakali pa smo še na oba Red Bullova dirkača. 

Čakale so nas simulacije kvalifikacij in Bottas je za las prevzel vodstvo, a je Kimi takoj odgovoril in še za dve desetinki spustil najboljšo znamko. Nato smo videli igro tisočink, ko so se dirkači izjemno hitro menjali na vrhu, razlike pa so bile minimalne. 

Mercedesa sta nato prevzela vodstvo, Bottas je ugnal Hamiltona za vsega tri tisočinke sekunde, tesno pa sta sledila oba Ferrarija. Prve štiri dirkače je ločilo manj kot pol desetinke sekunde. Ricciardo je ob koncu prišel na peto mesto, odličen šesti pa je bil Fernando Alonso.

Max Verstappen se je ob zaključku treninga zavrtel v ovinku št. 13

Kvalifikacije bodo ob 17:00 po slovenskem času

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje