Horner: Če Ricciardo odide bo Sainz pripravljen

0

Šef Red Bulla Christian Horner je sedmi sili po dirki v Mehiki še enkrat zatrdil, da si v avstrijski ekipi želijo ob Maxu Verstappnu dolgoročno obdržati tudi Daniela Ricciarda. Avstralski dirkač je pogodbeno vezan na Red Bull le še v prihodnji sezoni, mnogi pa nato Ricciarda že vidijo v Bolidu Ferrarija ali Mercedesa.

Horner je še enkrat poudaril, da je Daniel Ricciardo prva izbira rdečih bikov:

“Daniel bo naslednjo odločitev v karieri sprejel pri 28. letih in razumem, da bo zanj zelo pomembna ter bo zanjo potreboval nekaj časa.”

“Toda govoril sem z njim in naše namene zelo dobro pozna. Jasno je, da ga želimo dolgoročno obdržati v ekipi. V kolikor pa potrebuje za odločitev dodatnih 6 mesecev časa, mu ga bomo dali.”

“Mislim, da ga predvsem zanima kako dober in učinkovit bo motor v prihodnji sezoni, kar je razumljivo. Dobro pa se zaveda na kakšen način mi obravnavamo svoje voznike in, da bo imel v ekipi povsem enakovreden status.”

“Po mojem mnenju je Red Bull pisan na kožo njegovemu karakterju, hkrati pa se zaveda kakšne rezultate lahko doseže pri Red Bullu. Prepričan sem, da je v naši ekipi zelo srečen.”

“V primeru, da se odloči za odhod, ga bo zamenjal Carlos Sainz, ki smo ga obdržali prav s tem razlogom. Toda trenutno je naša prioriteta, da ohranimo trenutno dirkaško zasedbo.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje