Guenther Steiner: Alonso “joka kot otrok” in komisarji vedno poslušajo

0

Šef ekipe Haas Guenther Steiner se očitno še ni povsem sprijaznil, da jo je Fernando Alonso na dirki v Mehiki po incidentu z Romainom Grosjeanom odnesel brez kazni. Steiner meni, da se žirija dirke vselej odzove na Špančeva pritoževanja po radijski zvezi.

Grosjean je bil namreč po dvoboju z Alonsom kaznovan s pribitkom petih sekund, saj naj bi v 14. ovinku zapustil stezo in si pridobil nedovoljeno prednost. Po Manevru pa je Alonso po radijski zvezi Charlieu Whitingu “svetoval” naj komisarji Francoza kaznujejo.

Šef ekipe Haas je po dirki najprej pohvalil predstavo svojega varovanca Kevina Magnussna, ki je osvojil osmo mesto. Danec je v Mehiki odpeljal eno izmed svojih najboljših dirk v karieri. (Magnussen se je letos zapletel v številne incidente, med drugim tudi z Alonsom, ki je letos Haasovega dirkača že označil za “idiota)

Steiner je za TV3 stopil v bran svojemu dirkaču:

“Tudi če ga kritizirajo, ker se bori mu ni potrebno kar odnehati. V zadnjem času si je pridobil ugled “slabega dečka” in vsi ga želijo zlomiti. Kevin se tega zaveda in ve, da če želiš prestopiti med najboljše se moraš včasih tako vesti. Tudi ostali dirkači pa vedo, da v dvobojih na stezi ne bo popuščal.”

“Alonsu ne bi kar tako odprl vrat in on to ve. Ponavadi po radijski zvezi joka, kot otrok in s tem vedno prepriča komisarje, da ga poslušajo. V Mehiki pa ni niti poizkušal mimo Kevina, saj je vedel, da mu ne bi uspelo.”

“Osmo mesto je odličen rezultat, saj smo za sabo zadržali Hamiltona in Alonsa, ki je bil celo na Ultrasoft gumah. Po mojem mnenju je to bila ena izmed najboljših dirkaških predstav v tej sezoni.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje