Ecclestone: Ferrarijeva grožnja je resnična

0

Odstavljeni šef Formule 1 Bernie Ecclesetone je za The Independent komentiral zadnje dogajanje v zvezi z grožnjami Sergia Marchionnea, da bi lahko Ferrari leta 2021 ob spremembi pravil zapustil najhitrejši šport, v kolikor se nov pravilnik ne bi ujemal s Ferrarijevo vizijo. Ecclestone svari, da je potrebno grožnje, ki prihajajo iz Maranella jemati resno.

“Če ne bodo mogli zmagati, bodo poizkušali to doseči z novim pravilnikom. Če pa bodo nova pravila šla v smer, ki bo za Ferrari pomenila težave, bodo odšli.”

“Pri Ferrariju nočejo omejitve proračuna in podobnih stvari. Hočejo zapraviti toliko, kot si lahko privoščijo. Tudi sam sem vedno govoril: “Če si ne moreš privoščiti dirkanja v Formuli 1, lahko enostavno odideš”. To bi postala težava, če bi ostale le še tri ali štiri ekipe. Potem bi morali nekaj storiti, do takrat pa se ne bo spremenilo nič. Ekipe, ki ne morejo zapravljati ne bi smele niti vstopiti v F1.

Pred kratkim je Marchionne jasno povedal, da v Maranellu popuščanja ne bo:

“Formula 1 je del Ferrarija od samega začetka, toda če se peskovnik spremeni tako, da bo neprepoznaven, se sam nočem več igrati.”

 

Marchionne grozi z odhodom Ferrarija iz Formule 1

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje