Ecclestone: F1 ni restavracija s hitro hrano

0

Dolgoletni vodja Formule 1 Bernie Ecclestone je ponovno izrazil nezadovoljstvo nad novimi lastniki Liberty Media. Ecclestone je bil kljub dogovoru, da bo najhitrejši cirkus vodil še tri leta, odstavljen pred začetkom letošnje sezone.

Britanski poslovnež je pred zaključkom sezone ponovno poudaril, da se ne strinja s smerjo v katero Chase Carey in Liberty Media peljeta blagovno znamko.

“Formulo 1 sem vselej vodil, kot restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami. Ni prav, da jo sedaj spreminjajo v restavracijo s hitro hrano. To je ameriški standard, ki je precej pod tem kar poznamo v F1. Vsi, ki so v karavani že zadnjih 40 let pričakujejo višji standard.

Ecclestone hkrati meni, da novi lastniki niso dorasli nalogi in, da ne znajo voditi tako zahtevnega projekta, saj po njegovem mnenju ne poznajo bistva Formule 1:

“Morajo se zbuditi. Na nek način mi jih je žal, saj je to skoraj tako, kakor da bi moral zobozdravnik opravljati naloge zdravnika. Če jaz ne bi opravil dobrega dela, Liberty ne bi kupil Formule 1. Odločili smo se, da je pravi čas za prodajo in ni mi žal, da smo se tako odločili.”

Ecclestone je uradno še zmeraj častni član uprave najhitrejšega cirkusa, a priznava, da ga redkokdaj povprašajo za mnenje:

“Še zmeraj imam visoko funkcijo v Formuli 1, kjer sem neke vrste svetovalec, a nihče v Libertyu pravzaprav ne upošteva mojih nasvetov. Odstavili so me, ker je Carey želel zasesti moje mesto zato sem mu dejal: “Kupili ste avto in zdaj ga lahko vozite.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje