Di Montezemolo svari Ferrari: Hamilton bi premagal Vettla

0
Luca-di-Montezemolo-Ferrari

Dolgoletni predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je Scuderio iz Maranella posvaril, naj jih zmaga Sebastiana Vettla na VN Brazilije ne zanese preveč, saj bi težko dosegli isti rezultat, v kolikor Lewis Hamilton dirke ne bi začel na začelju startne vrste.

Sebastian Vettel je slavil na Interlagosu potem, ko je že na startu prehitel Valtterija Bottasa, Finec pa nato ni našel hitrosti, da bi ogrozil Nemčevo zmago. Vettel po zmagi razumljivo optimistično zre v prihodnost:

“V Braziliji je bil za nas odličen dan. Sedaj upam, da bomo v Abu Dhabiju prikazali podobno formo, naslednjo sezono pa bomo napadli naslov prvaka.”

Nekdanji šef rdečih pa je v intervjuju za Radio Capital svojo nekdanjo ekipo posvaril, da je potrebno biti pri napovedih previden, saj bi bil razplet, v kolikor ne bi Hamilton storil napake na sobotnih kvalifikacijah, zelo verjetno drugačen:

“Navdušen sem nad Ferrarijevo zmago, toda mislim, da bi Hamilton zmagal, če bi startal na Pole Positionu. Ferrari je imel dobro sezono, a na žalost jim ni uspelo osvojiti naslova.”

“Za razliko od financ in ekonomije, šport ni eksaktna znanost. Lahko je govoriti, veliko težje pa je zmagati.”

Komentator britanske televizijske mreže SKY Martin Brundle prav tako meni, da morajo biti v Maranellu previdni pri napovedih za prihodnjo sezono:

“Vettel je vozil dirko v ospredju v stilu Alaina Prosta. Zmaga je bila povsem zaslužena, toda glede na to, da je Ferrari slavil prvič po Madžarski je bilo vzdušje v ekipi presenetljivo umirjeno. Izgledalo je kot, da jih je zmaga znova spomnila, da so zapravili prvenstvo.”

“Hamiltonov nov motor in njegov ritem, ko je maksimalno napadel bosta za Ferrari dobra orientacija, koliko moči in učinkovitosti pogonskega sklopa bo še potrebno poiskati v zimskem premoru.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje