Carey zavrača kritike Ferrarija: F1 ne želimo spremeniti v NASCAR

0

Šef Formule 1 Chase Carey se je odzval na kritike predsednika Ferrarija Sergia Marchionnea in zatrdil, da Liberty Media najhitrejšega športa ne spreminja v serijo NASCAR, kar novim lastnikom očitajo v Maranellu.

Marchionne se je pred kratkim pritoževal nad pretirano standardizacijo, ki naj bi jo ob nastopu novih pravil leta 2021 želela izvesti Liberty Media. Šef rdečih je celo zagrozil z umikom Ferrarija in dejal, da Scuderia v globalni seriji NASCAR ne bo sodelovala.

Carey očitke zavrača in zatrjuje, da Liberty Media želi ohraniti tekmovanje med različnimi bolidi in motorji, a hkrati si želijo manjših razlik med moštvi:

“Mislim, da nimamo drugačnih ciljev, kot Ferrari. Ne želim biti nespoštljiv do serije NASCAR, toda Formula 1 ne bo postala NASCAR.”

“Ne želimo standardizacije in ne želimo, da bi dirkalo 20 enakih dirkalnikov, kjer bi bili različni zgolj dirkači. Formula 1 je edinstvena, saj združuje vrhunski šport z najboljšo tehnologijo. Hočemo, da imajo ekipe možnost ustvariti unikaten bolid, tako z vidika motorja, kakor šasije.”

“Želimo pa, da je uspeh odvisen od tega kako dobro ekipe razporedijo svoje vire znotraj določenih finančnih omejitev, saj bi to šport naredilo bolj zdrav in pravičen. Tisti, ki bodo razvili boljše zmogljivosti in imeli posledično boljšo tehnologijo bodo na vrhu.”

Carey je odločen, da Formula 1 nujno potrebuje več konkurenčnih moštev, saj navijači želijo različne dirkače na vrhu. Večja konkurenca pa bi po njegovem mnenju koristila tako športu, kakor vsem ekipam:

“Želimo, da ekipe tekmujejo za zmage, hkrati pa tudi, da imajo vse ekipe to možnost.”

“Nikoli ne bo za vse enako, saj bodo vedno nekateri opravili boljše delo, ampak hočemo, da se ekipe počutijo konkurenčne in, da imajo možnost boja za najvišja mesta. Bistvo športa je v nepričakovanem razpletu, če pa je zmagovalec vedno enak, bo šport trpel.”

“Potrebujemo tekmovanje, napete zaključke, nepričakovane razplete in drame. To bo prineslo tudi dodatna sredstva, kar bo koristilo tako Formuli 1, kot ekipam. To moramo doseči.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje