Bolidi za prihodnjo sezono vse manj estetski, toda ali prihajajo VR prenosi?

0

Vse bolj je jasno, da bolidi Formule 1 v sezoni 2018 na pogled ne bodo prav estetski. Kontroverznemu sistemu HALO, ki bo ščitil dirkačevo glavo pred potencialnimi naleti, se pridružuje ne ravno diskretna 360 stopinjska kamera, ki bo nameščena na prednjem delu šasije.

Naslednjo sezono na bolide Formule 1 prihaja zloglasni Halo, ki je še zmeraj vir polemik, tako znotraj karavane, kakor tudi med navijači. Sistemu nasprotujejo številni dirkači, ekipe pa imajo težave z njegovo implementacijo v zasnove svojih dirkalnikov. Čeprav po eni strani skrbi za večjo varnost dirkačeve glave, se hkrati odpirajo nova vprašanja, recimo potencialno oteženega izstopa iz bolida v primeru požara

Večina pa si je kljub temu enotna, da je najbolj moteč sam videz sistema. Toda Halo ne bo edini neestetski element na novi generaciji dirkalnikov, saj bodo morali le ti imeti v naslednji sezoni na vrhu šasije nameščeno 360 stopinjsko kamero v velikosti golf žogice.

 

Nova kamera pa prinaša tudi številne pozitivne novosti pri uporabnikovem doživljanju najhitrejšega športa. V tem primeru ne gre za rotirajočo se kamero, ki jo uporabljajo v serijah Indy ali Moto GP, temveč za kamero, ki bo snemala celoten spekter, torej v 360. stopinjah.

Gre torej za tehnologijo, ki bo v prihodnosti na novo definirala izkušnjo ogleda dirk. Uporabniku bo ponujala, da sam izbere bolid, ki ga želi spremljati ter nato samostojno premika kamero in si izbere pogled, ki ga želi. Gre pa tudi za prvi korak proti VR (Virtual Reality) prenosom, ko si bo možno dirkanje z bolidom Formule 1 ogledati v prvoosebnem pogledu s pomočjo očal za virtualno resničnost.

Čeprav vse te novosti ne gre pričakovati že ob začetku prihodnje sezone, lahko z gotovostjo trdimo, da Liberty Media z revolucionarnimi spremembami misli skrajno resno, Formula 1 pa z velikimi koraki vstopa v novo, moderno dobo.

vir: wtf1.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje