Arrivabene: Dobavitelj svečk nas je stal naslova

0

Potem, ko je še po VN Madžarske na Hungaroringu izgledalo, da so možnosti za vrnitev naslova v Maranello po desetih letih suše velike, se je situacija po poletnem premoru povsem obrnila. Scuderia se je soočila s serijo odstopov in težav z okvarami na svojem dirkalniku, šef ekipe Maurizio Arrivabene pa odgovornost za nov spodletel poizkus lova na naslov prelaga na dobavitelja delov, ki so povzročili množične okvare na rdečem bolidu.

Tako Vettel, kot Raikkonen sta se v Maleziji in Suzuki srečala z okvaro vžigalne svečke, zaradi katere sta morala končati svoji dirki. Arrivabene meni, da je bil to trenutek, ki je odločil letošnje prvenstvo:

“Izgubili smo konstruktorsko prvenstvo in nekatere dirke zaradi majhnega detajla, ki je odgovornost našega dobavitelja.”

“Zadeva sploh ni bila smešna, toda vse to je proces učenja. V prihodnosti moramo takšnim stvarem posvetiti več pozornosti, da bomo lahko naslednjo sezono z našim bolidom zopet tako konkurenčni, kot smo bili letos.”

“Včasih se hudič skriva v detajlih. To je nova lekcija, ki smo se je naučili, hkrati pa se že veselimo prihodnosti, da bomo delali bolje, bolje in še enkrat bolje.”

“Včasih ni potrebno delati revolucionarnih sprememb, saj so potrebni zgolj manjši popravki. Letos smo zaradi malenkosti plačali visoko ceno in kot sem rekel, v prihodnosti moramo biti bolj pozorni na nekatere procese.”

“Želimo si, da bi se borili do zadnjega kroga zadnje dirke. Imamo mlado ekipo, ki dela zelo dobro, tako na stezi, kakor v Maranellu. Vsi so zelo osredotočeni in vzdušje je odlično, saj nihče ni pričakoval, da bomo letos tako konkurenčni.”

vir: Sky F1
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje