Alonso s Toyoto opravil 113 krogov

0

Fernando Alonso je včeraj na dirkališču Sakhir v Bahrainu uspešno prestal uradno testiranje WEC serije z dirkalnikom Toyota LMP1 (Le Mans Prototip). Španec je bil po testiranju zelo zadovoljen in hkrati navdušen nad novo izkušnjo.

Alonso je ob koncu dneva strnil svoje občutke

“Mislim, da je testirati bolid LMP1 izjemna stvar za vsakega dirkača. Vožnja s temi avtomobili je odlična in bolidi so zelo konstantni v serijah hitrih krogov. S prvim preizkusom sem zelo zadovoljen.”

Fernando je zjutraj s Toyoto TS050 hybrid odpeljal 37 krogov, po odmoru za kosilo pa je opravil še devet serij po osem ali devet krogov, kar je skupaj naneslo 113 krogov na 6,3 kilometrski stezi v Bahrainu oz. njeni konfiguraciji za vzdržljivostne dirkalne serije. Najhitrejši čas je postavil popoldne in sicer 1:43.013 kar je bilo dobri dve sekundi in pol počasneje od najhitrejšega Nemca Tima Bernharda (Porsche).

Tehnični direktor Toyote Pascal Vasselon pa je dejal, da lovljenje hitrih časov tokrat ni bila Alonsova naloga:

“Opravil je zelo dobro delo. Je zelo discipliniran in dan je končal brez nepotrebnih vrtenj ali poškodb bolida, kar je bila njegova osnovna naloga. Na programu nismo imeli vožnje s prazno posodo za gorivo ali simulacij kvalifikacij. Cel dan smo dirkali z veliko goriva in poizkušali opraviti kar največ dela. Ko se je nekoliko bolje spoznal z dirkalnikom pa smo veliko časa posvetili testiranju gum.”

“Prepričan sem, da je zelo užival, saj je veliko časa preživel z inženirji. Bil je zelo osredotočen na to, da se čimprej spozna z našimi sistemi.”

Alonso bo pred pričetkom naslednje sezone nastopil na dirki Rolex 24 v Daytoni, vse bolj glasne pa so tudi govorice, da bi lahko prihodnje leto s Toyoto nastopil tudi na 24 ur Le Mansa.
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje