Alonso po testu zadovoljen: Čutil sem, da smo hitri

0

Prvi dan testiranj v Abu Dhabiju je bil za ekipo Mclaren zelo produktiven, saj so lahko zaradi odpovedi testiranj na Interlagosu vozili z dvema bolidoma na različnih programih. Tako Fernando Alonso, kot Oliver Turvey sta prvi testni dan končala z več kot 100 odpeljanimi krogi.

Dvakratni svetovni prvak je dan posvetil testiranju in primerjavi letošnjih Pirellijevih gum s tistimi, ki bodo v uporabi prihodnje leto. Fernando je zjutraj trčil v zaščitno ogrado, a je Mclarnovim mehanikom uspelo relativno hitro popraviti bolid, Španec pa je posledično lahko do konca opravil načrtovan program. Alonso je bil po testu zelo zadovoljen:

“Danes je bil zelo pozitiven dan. Za nas je bilo zelo koristno, da smo lahko preizkusili gume za prihodnjo sezono, ki so po mojem mnenju odlične. Čutil, sem da imamo hitrost, pa tudi obrabo smo imeli pod nadzorom. Skratka, občutek je zelo dober.”

“Zjutraj sem imel bližnje srečanje z zaščitno ogrado, a so mehaniki opravili izjemno delo, da smo se lahko na stezo vrnili še pred kosilom in opravili celoten načrtovan program.”

“Sedaj je sezona 2017 končno za nami in vsa koncentracija je že na pripravah za naslednjo sezono. Jutri je tu še eno testiranje, Landu in Stoffelu pa želim produktiven dan. Kmalu se bom tudi sam vrnil v tovarno na pomerjanje sedeža in pričel z delom za prihodnje leto. Sem optimističen in zelo mi je všeč smer v katero gremo pri Mclarnu.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje