Alonso: Moč Hondinega Motorja lahko skrbi Toro Rosso

0
alonso-fernando-f1-mclaren

Fernando Alonso je bil po dirki za VN Brazilije znova kritičen do Japonske Honde, ki počasi zaključuje svoje triletno partnerstvo z ekipo Mclaren. Alonso je imel velike težave na dolgih ravninah dirkališča v Interlagosu, moštvo Tora Rossa pa je posvaril, da jih naslednjo sezono z motorji japonskega proizvajalca ne čaka nič dobrega.

Španec je večino dirke preživel za bolidom Felipeja Masse, a mu kljub temu, da je izgledal bistveno hitrejši od Brazilca, zaradi nizke končne hitrosti ni uspelo napasti Williamsovega bolida.

Fernando je po dirki povedal, da so bili njegovi tekmeci z odprtim DRS-om od njega hitrejši tudi do 50km/h, kar pa je Španec označil kot nesprejemljivo:

“Pomanjkanje moči pogonskega agregata je bilo podobno kot v Mehiki izjemno. Nekajkrat sem ob izhodu iz zadnjega ovinka Felipeju prišel zelo blizu, ampak tudi ko sem odprl DRS se je pričel oddaljevati. Takšno pomanjkanje moči lahko zelo skrbi Toro Rosso.”

“Velika škoda, da imamo takšen deficit v moči motorja. Tudi če uporabimo baterijo, DRS in vse ostalo so še zmeraj hitrejši na ravninah. Na kvalifikacijah smo bili počasnejši za 25 km/h, na dirki pa tudi do 50/kmh, ko so ostali odprli DRS. Skoraj neverjetno je, da smo prehiteli določene bolide, današnja hitrost je bila alarmantna.”

“Še zaključek v Abu Dhabiju in konec bo še ene zelo težke sezone. Upam, da bo to zadnja dirka, ko bomo imeli takšne težave.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje