Alfa Romeo se vrača s Sauberjem

0

Po pričakovanjih se ime legendarne znamke Alfa Romeo naslednjo sezono vrača v Formulo 1 v sodelovanju z ekipo Sauber. Ferrarijevi motorji specifikacije 2018, ki bodo poganjali Sauberjeve bolide bodo nosili značko italijanske znamke, ekipa pa se bo imenovala Alfa Romeo Sauber F1 Team.

 

Pri Sauberju sporočajo, da dogovor vključuje strateško, komercialno in tehnološko sodelovanje, hkrati pa tudi izmenjavo znanja s področja inženiringa. Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne si že nekaj časa prizadeva za vrnitev imena Alfa Romeo v Formulo 1, ob sklenitvi dogovora pa je bil razumljivo zadovoljen:

“Dogovor z ekipo Sauber pomeni velik korak za oživitev znamke Alfa Romeo, ki se v Formulo 1 vrača po 30 letni odsotnosti. Sam “brand” bo imel hkrati tudi velike koristi ob tehnološkem sodelovanju s tako izkušeno ekipo, kot je Sauber.”

Zelo verjetno je, da bo prihodnjo sezono Sauberjev dirkač član Ferrarija in svetovni prvak Formule 2 Charles Leclerc, odgovorni pa se še odločajo ali bodo zadržali Marcusa Ericssona, ali pa bo v drugi sedež sedel Antonio Giovinazzi.”

Charles Leclerc bo zelo verjetno v prihodnji sezoni dirkal za Sauber

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje