Vettel v Suzuki začel najhitreje

0

Sebastian Vettel je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Japonske v Suzuki. Nemec je za dobri dve desetinki ugnal Lewisa Hamiltona, tretji pa je bil Daniel Ricciardo. Trening je bil nekaj časa prekinjen saj je Carlos Sainz povsem razbil svoj bolid v ovinku številka 11.

Prvi prosti trening se je začel na suhi stezi, a možnost dežja je bila kar 80 % zato so dirkači brez oklevanja takoj zapeljali iz garaž. Večina jih je opravila zgolj instalacijske kroge, medtem ko je Lewis Hamilton na Soft gumah z 1:31.5 takoj postavil odličen čas. 

Steza je hitro postajala vse hitrejša in časi so zelo hitro padali. Mercedesa sta na Soft gumah začela najhitreje in iz kroga v krog postavljala hitrejše čase. Tudi oba Ferrarija sta na isti različici gume hitro stopila na plin, a kljub temu za Mercedesom v prvem stintu zaostala cca pol sekunde.

Dirkača Mercedesa sta takoj pričela z nizanjem odličnih časov, Foto: F1

Red Bulla sta bila na nekoliko drugačnem programu s krajšim stintom na SS gumah in očitno z manj goriva v bolidu. Ricciardo je tako s časom 1:29.541 še za pol sekunde izboljšal Hamiltonov čas. 

Britanec pa ni dolgo zdržal v garaži in se tudi sam kmalu vrnil na stezo z najmehkejšimi gumami. Hamilton je znova prevzel vodstvo, Bottas pa je imel nekoliko več težav in ponovno kar precej zaostal.

Ferrarija sta tudi drugi stint začela na trši varianti Pirellijevih gum in Vettel je prišel na drugo mesto z minimalnim zaostankom. Odlično pa je dirkaški vikend začel tudi Nico Hulkenberg, ki je bil uvrščen tik za najboljšimi. Začelo je rahlo deževati, a dirkači so kljub temu še lahko vozili konkurenčne čase. 

Dobre pol ure pred koncem treninga smo videli rdečo zastavo in prekinitev treninga. Carlos Sainz je pri pospeševanju iz ovinka št. 11 popolnoma izgubil zadek bolida in močno trčil v zaščitno ogrado. 

Carlos Sainz je izgubil oblast nad bolidom in močno trčil v zaščitno ogrado, Foto: F1

Trajalo je kar nekaj časa preden so delavci odstranili vse razbitine Špancevega Tora Rossa, na radarski sliki pa smo lahko videli, da se dež hitro bliža dirkališču. 

Ko se je trening le nadaljeval so dirkači zaradi bližajočega dežja takoj zapeljali na stezo. Sebastian Vettel je na SS gumah kljub prometu na stezi brez večjih težav prevzel vodstvo, večina ekip pa je zadnji del treninga opravila stinte z več goriva v bolidu. 

Drugi trening bo ob 7:00

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje