Vettel izjemno na Pole, Hamilton tretji…

0

Sebastian Vettel je z izjemnim krogom ob koncu kvalifikacij osvojil svoj 50. Pole Position v karieri. Drugi je bil Max Verstappen, tretji pa Lewis Hamilton, ki pa mu jutri ob morebitni Nemčevi zmagi zadostuje že peto mesto. 

Glede na rezultate prostih treningov so nas čakale napete kvalifikacije in tesen obračun za vrh. Na stezi bratov Rodriguez, kjer je ključen položaj na stezi in na optimalno temperaturo ogrete gume. Na prostih treningih smo videli, da je obraba pnevmatik minimalna, najmehkejše Ultrasoft gume pa omogočajo tudi več hitrih poizkusov na istem kompletu.

Že pred pričetkom je bilo jasno, da Pierre Gasly ne bo sodeloval v kvalifikacijah, saj ekipi Toro Rossa ni uspelo pravočasno pripraviti  Francozovega bolida.

Pierre Gasly ni nastopil na kvalifikacijah

Večina dirkačev je prvi del kvalifikacij začela na najmehkejši US različici Pirellijevih gum. Le dirkača Ferrarija in Red Bulla sta na stezo zapeljala na trši varianti. 

Mercedesa sta zasedla vrh razpredelnice, a Veratappen in Vettel sta na trših gumah zaostala zgolj dobro desetinko. Raikkonen in Ricciardo sta zaostala nekoliko več, a kljub temu brez težav napredovala v naslednji krog.

V poznem poizkusu se je Alonso prebil na peto mesto, dobro formo pa je potrdil tudi Perez s šestim mestom. Poleg Gaslya sta izpadla še oba Sauberja in oba Haasa.

Q2

Drugi del kvalifikacij so prav vsi dirkači začeli na najmehkejših US gumah. Hamilton je postavil najhitrejši čas, Vettel pa je zaostal le nekaj tisočink. Hartley je nato ostal brez moči svojega pogonskega agregata in še drugi Toro Rosso je predčasno končal kvalifikacije. 

Na sceno je nato stopil Verstappen, ki je še za pol sekunde izboljšal Hamiltonov čas. V drugem poizkusu na US gumah se je Nizozemcu približal zgolj Vettel, ki je zaostal dobre tri desetinke.

Izpadli so: Massa, Stroll, Hartley, Alonso in Vandoorne. 

Q3

Čakal nas je le še zaključni boj za najvišja mesta. Prvi jih je začel Verstappen, ki je v drugem poizkusu znova postavil odličen čas. Znova se mu je najbolj približal Vettel, tretji pa je bil Hamilton. 

Sledili so le še zadnji poizkusi in tokrat je Sebastian Vettel, kot že tolikokrat doslej potegnil aduta iz rokava in z izjemnim krogom prišel na prvo mesto. Verstappen je zadržal drugo mesto, šele tretji pa je bil Lewis Hamilton. 

Dirka bo jutri ob 20:00

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje