Verstappen: Odločitev ni bila pravilna, izognil sem se trčenju.

0

Polemika okrog kazni, zaradi katere je Max Verstappen v Austinu ostal brez stopničk se še zmeraj ni polegla. Max je na tiskovni konferenci pred VN Mehike ponovno povedal, da se ne strinja z odločitvijo komisarjev. Nizozemski dirkač pa se je spretno izognil opravičilu, h kateremu ga je pozval Charlie Whiting, potem ko je po dirki v Austinu komisarja Garrya Conellya zmerjal z “idiotom”.

Verstappen je po dirki v Austinu v izjavi za medije dejal:

“Škoda, da so nam vzeli stopničke, a to je zgolj zaradi “idiotskega” komisarja, ki vedno sprejema odločitve proti meni”

Charlie Whiting je pred pričetkom dirkanja v Mehiki povedal, da je osebno govoril z Verstappnom in mu predlagal, da se opraviči Conellyu zaradi izrečenih besed. Max pa je na tiskovni konferenci povedal, da bi sicer lahko uporabil drugačne besede, hkrati pa ponovno poudaril, da je bila odločitev žirije dirke napačna:

“Po dirki je zmeraj veliko emocij, posebej ko moraš zapustiti oder za zmagovalce. Toda odločitev ni bila pravilna, ker so vsi vozili izven steze in navijačem je bilo všeč.”

“Mislim, da je bilo precej normalno, da sem bil jezen. Morda bi lahko uporabil drugačne besede, kar pa ne spremeni dejstva, da je bila odločitev napačna. Bil sem jezen, a besede niso bile pravilne.”

“Če bi res tam pridobil prednost bi to počel prav vsak krog. Mislim, da nisem pridobil ničesar. Najprej sem se izognil trčenju, šele nato sem ga skušal prehiteti. Zaprl je vrata in moral sem se izogniti.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje