Verstappen na vrhu igre tisočink, obeta se troboj velikih..

0

Max Verstappen je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu pred VN Mehike. Drugi je bil Lewis Hamilton, tretji pa Sebastian Vettel. Razlike so bile znova izjemno majhne in obeta se tesen boj za najboljša startna mesta. 

Tudi v soboto nas je na dirkališču bratov Rodriguez pričakalo lepo in sončno vreme brez oblačka na nebu. Ekipe pa so čakale še zadnje priprave za današnje kvalifikacije. Že zjutraj pa se je temperatura dvignila do 24 stopinj celzija. 

Prva sta s hitrimi krogi pričela oba Mclarna, Alonso in Vandoorne na Ultrasoft gumah. Pierre Gassly pa je že ob prvem izhodu na stezo moral parkirati svoj Toro Rosso ob stezi zaradi težav z motorjem. 

Pierre Gassly je trening zaradi težav z motorjem končal že na začetku, Foto F1.

Na začetku smo na progi videli le oba Mclarna in Kimija Raikkonena na Supersoft mešanici gum. Počasi so se pridružili tudi ostali, vsi razen Ferrarijev in Maxa Verstappna pa so bili na najmehkejših US gumah. Mercedesa sta takoj nanizala nekaj hitrih krogov in zavzela vrh razpredelnice, zelo konkurenčne čase pa je vozil tudi Verstappen na trših gumah. Vettel je po prvih poizkusih zasedal četrto mesto, tudi Sainzu pa je uspel odličen krog za peto mesto. 

Valtteri Bottas je v prvem poizkusu z 1:17.681 postavil rekord steze, Foto: F1

Sledile so simulacije kvalifikacij in Sebastian Vettel je z odličnim krogom prevzel vodstvo. Takoj so se priključili tudi ostali, US gume so omogočale serije večih hitrih krogov, obraba pa je bila izjemno nizka. 

Max Verstappen je s časom 1:17.113 pokazal zobe in prišel na prvo mesto. Lewis Hamilton je v zadnjem od serije hitrih krogov prišel na drugo mesto, Sebastian Vettel pa je na tretjem mestu zaostal dobro desetinko. 

Razlike so bile znova izredno majhne, Kimi Raikkonen pa je na šestem mestu za Verstappnom zaostal le štiri desetinke. 

Kvalifikacije bodo ob 20:00 po slovenskem času. 

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje