Verstappen: Ena najlažjih dirk moje kariere

0

Max Verstappen je večino dela opravil že v prvih treh ovinkih VN Mehike, ko si je z agresivnim manevrom priboril prvo mesto v boju s Sebastianom Vettlom. Od tega trenutka  dalje pa je le še križaril do suverene zmage, ki v nobenem trenutku ni bila ogrožena.

Max je po dirki opisal dogajanje in priznal, da se za zmago tokrat ni bilo potrebno prav naprezati:

“To je bila ena izmed najlažjih dirk v moji karieri. Vedel sem, da bo bolid zelo dober, saj je bil naš ritem celoten vikend odličen in ni nam bilo težko dosegati hitrih časov. Morali smo zgolj poiskati optimalno uravnoteženost dirkalnika.”

“Start ni bil najboljši saj sem bil zelo visoko v limiterju, toda odvilo se je perfektno, saj sem ujel dobro zavetrje za Sebastianom in lahko sem napadel po zunanji strani.”

“Po kvalifikacijah sem imel občutek, da sem zapravil priložnost, zato sem danes hotel popraviti stvari. Imel sem takšno prednost, da sem pomislil, da bi presekal kakšen ovinek in dobil kazen petih sekund, ker bi bilo bolj zanimivo. Bila je dobra dirka in po dogodkih v preteklem tednu je to odličen rezultat.”

“Naša ekipa je v vzponu in moramo poskrbeti, da prihodnjo sezono začnemo v vrhu od vsega začetka. Mislim, da lahko dosežemo velike stvari.”

Navdušen nad zmago svojega varovanca je bil tudi Christian Horner:

“Neverjetno. Uspel mu je izjemen start nato pa ga nismo mogli upočasniti.”

“Dominiral je Veliko Nagrado in želeli smo, da vozi še nekoliko bolj nadzorovano. Nekoliko nas je skrbelo, ko smo videli kaj se je zgodilo ostalim na Renaultovih motorjih in upali smo, da se Maxu le ne bi pripetilo kaj takšnega ali pa, da bi storil napako. Ni je storil in nadzoroval je celotno dirko.”

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje