V Mehiki najhitreje začel Bottas

2

Valtteri Bottas je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Mehike. Drugi je bil njegov moštveni kolega Lewis Hamilton, tretji pa Max Verstappen z Red Bullom. Med najboljšimi ekipami sta le oba Mercedesa preizkusila najmehkejše Ultra Soft gume, dirkači pa so imeli obilo težav zaradi slabega oprijema.

Na dirkališču Bratov Rodriguez nas je pričakalo lepo sončno vreme, ekipe pa so bile pripravljene, da začnejo svoje priprave na VN Mehike. Pričakovano bodo na udaru pogonski sklopi, saj gre za najvišje ležečo stezo v koledarju Formule 1. Kot običajno so vsi dirkači nemudoma opravili instalacijske kroge, da bi preverili, če vse deluje kakor mora, Stoffel Vandoorne pa je imel na svojem Mclarnu nameščeno napravo HALO, ki naj bi bila na bolidih nameščena prihodnjo sezono.

Charlie Whiting je pred začetkom VN Mehike pojasnil odločitev Fie o kazni, ki jo je v Austinu prejel Verstappen:

V uvodnih minutah je steza bolj ali manj samevala. Po stezi je krožil le Antonio Giovinazzi, ki je dobil priložnost v bolidu Haasa na prvem prostem treningu. Italijanovo solo vožnjo sta prva prekinila Valtteri Bottas in Lance Stroll, ki pa so jima kmalu sledili tudi vsi ostali. Bottas pa je na Supersoft gumah z 1:21.212 postavil prvi konkurenčen čas. Na stezi, kjer je obraba pnevmatik minimalna so časi hitro padali, Mercedesa pa sta se izmenjevala v vodstvu. Kmalu pa so se priključili tudi ostali in razlike na vrhu so bile zelo majhne. Po prvih poizkusih je vodil Sebastian Vettel, ki je bil dve desetinki hitrejši od Bottasa, tretji pa je bil Max Verstappen na Soft gumah.

Brendon Hartley je svoj Toro Rosso zaradi težav z motorjem že parkiral ob stezi, nato pa se mu je vendarle uspelo vrniti v garaže; Foto: F1;

Na stezo je nato ponovno zapeljal Bottas, a tokrat na najmehkejši različici Pirellijevih gum. Finec je, kot prvi dirkač prebil mejo 1:18 in še za sekundo izboljšal Vettlov čas. Hamilton in Verstappen pa sta v drugem poizkusu zaostala približno pol sekunde. Po lure pred koncem je Alfonso Celis z zadnjim delom Force Indie trčil ob pospeševanju v zadnji ovinek. Zaradi ustavljenega bolida na stezi pa je sledila rdeča zastava in prekinitev treninga.

Alfonso Cellis je trčil ob pospeševanju v ciljno ravnino:

Ob koncu smo videli še nekaj krajših stintov namenjenih predvsem iskanju nastavitev. Force Indii sta pričakovano blesteli v prvem sektorju z visokimi končnimi hitrosti, Sergio Perez pa se je uvrstil tik za najboljša moštva. Dobro je dirkal tudi Fernando Alonso, ki je postavil osmi čas, Stoffel Vandoorne v drugem Mclarnu pa je zaradi vnovičnih tehničnih težav odpeljal zgolj tri kroge.

Drugi trening bo ob 21:00 po slovenskem času.

Rezultati:

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Lukaf1

Ferrarija nista vozila na ultrasoft, tako da imata še kar nekaj rezerve

SimonJazbec

Jih imata tudi manj na razpolago kot Mercedes, a je razlika med stopnjo mešanice cca, 4/5 desetink sekunde na krog, tako da si lahko predstavljamo čase, ki bi jih imeli na isti mešanici