Sedem dni…

0

Čez teden dni bo dirka za Veliko nagrado Združenih Držav Amerike pod streho. Analize bodo narejene, poročila tudi, pa tudi kakšen piker komentar se bo seveda prikradel. A tokrat bo drugače, vsaj zame in upam, da si bo kdo izmed vas tudi vzel čas in ta drugačen vikend tudi preživel malce drugače.

Nikoli si ne bi mislil, da bom z enim samim, sicer malo daljšim odgovorom na kolumno na Facebooku, začel pisati o tej moji strasti in to z ritmom prispevka ali dveh na dan. In to vsak dan, pa naj si bo to delavnik ali vikend. In pisati o vsemu, od zgodovine, tehnike, strategije, aktualnih dogodkov na nek razumljiv način v formatu, ne da bi se bralec na sredini že dolgočasil je zanimiv izziv. Zanimivo je že samo po sebi dobiti navdih o čem pisati, da ni zmeraj eno in isto, izbrati nekaj kar lahko vzpodbudi debato, ali nekomu nekaj novega pove. Imam srečo, priznam, nihče mi ne ukazuje, kaj naj bi pisal, torej sem sam odgovoren za vse v mojih prispevkih. In tudi priznam, da ne rad trobim v isti rog z vsemi ostalimi. Brezveze bi bilo brati moje prispevke in komentarje, če bi bili ti le odsev vseh ostalih masovnih medijev, ki napihujejo zgodbe, da so nekaterim všeč v nekem popolnem rožnatem svetu. To ne pomeni da grem v nasprotno smer, a se skušam spustiti tja, kjer se pač drugi ne. Torej morda občasno vprašati kaj drugega ali kakšno vprašanje več le za to, da bi lahko bralec dobil tisto malenkost več, tisti drobec, s katerim si bo lahko ustvaril svoj, drugačen pogled na vso zadevo.

No zakaj to pišem? Ni prva dirka, ki jo bomo pokrivali, ampak bo zagotovo nekaj posebnega. Poizkusili bomo z mojim glasom v živo komentirati tako kvalifikacije kot dirko in priznam, da sem že pošteno na trnih. Zakaj? Ker bo zame prvič. Do sedaj sem namreč le tipkal komentar, imel sem tiste 3/4 sekunde za razmislek, a sedaj jih ne bo več. Ne bo 30 sekundnih pavz ali kaj podobnega, sedaj bo šlo zares. Ne bo važno, ali sem res na prizorišču, ali le gledam televizijo z domačega kavča tako kot vsi. Enostavno je reči, nimamo nič, pred tem je bilo vse slabo, torej bo že v osnovi nek napredek. Poglejte meni osebno to ni zadosti. Kdor prebira moje prispevke je verjetno zasledil, da znam biti zelo kritičen, tako do sebe, kakor do drugih in vem, da so med nami tudi ljudje katerih življenje ni idealno, internet pa včasih uporabiho za sproščanje lastnih frustracij. Sam verjamem v pozitivnost argumentirane kritike in je vsaka dobrodošla, v kolikor je neprimerna pa mnogo pove tudi o nivoju avtorja takšne kritike.

Vsekakor bomo teden začeli, kakor vsak drugi.  Z vsemi napovedmi od mojih strateških pogledov naprej. Obdelani bodo tudi prosti treningi in, kot po navadi bodo objavljena poročila in komentarji. Drugi ponedeljek, ko bo vse za nami pa bomo videli, kako nam je uspelo komentiranje v živo in ali gremo s projektom naprej. Predvsem pa kje in kako se moramo izboljšati.

A ne glede na vse, lep teden, dobro navijanje in lepo dirko.

 

Simon Jazbec @F1.si

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje