Sebastian Vettel: Kimi je najboljši moštveni kolega

0

Sebastian Vettel je povedal, da so neposrednost, iskrenost in umirjenost lastnosti, ki jih zelo ceni pri Kimiju Raikkonenu in zaradi katerih je Iceman najboljši moštveni kolega v njegovi karieri.

Nemec jih je od prihoda v Formulo imel šest. Nick Heidfeld v BMWju leta 2007 za eno dirko in nato Antonio Liuzzi na zadnjih sedmih dirkah v Toro Rossu. Leta 2008 je bil Vettlov moštveni tekmec pri moštvi iz Faenze Francoz Sebastian Bourdais, nato pa je sledilo 5 burnih sezon z Markom Webbrom pri Red Bullu. V zadnji Vettlovi sezoni pri rdečih bikih pa sta dirkala skupaj z Danielom Ricciardom.

Na vprašanje kakšnega moštvenega tekmeca si želi je Vettel odgovoril:

“To ni moja odločitev in mislim, da tudi ne sme biti, zato mi je vseeno kdo dirka z mano v ekipi.”

“Seveda pa so stvari bistveno lažje če delaš s človekom s katerim se medsebojno spoštujeta. V Formuli 1 ljudje pogosto naredijo stvari mnogo bolj zapletene kot so v resnici in posledično je dobro če sodeluješ z nekom, ki je iskren in ne igra političnih igric.”

“S tega vidika je Kimi najboljši moštveni kolega v moji karieri. Je zelo neposreden, a tudi z Danielom (Ricciardo) sem se dobro razumel.”

“Jasno je bilo, da z Webbrom nisva imela najboljšega odnosa, najbrž tudi zato ker izhajava iz povsem različnih generacij. Zato se nisva povsem razumela že od samega začetka, a tako pač je.”

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje