Rosberg: Alonso je za svoje slabe odločitve kriv sam

0

Aktualni svetovni prvak Nico Rosberg meni, da lahko Fernando Alonso za slabe odločitve v svoji karieri krivi zgolj sebe. Eden najboljših voznikov na svetu posledično že od leta 2006 čaka na svoj tretji naslov svetovnega prvaka.

Alonso se je v zadnjem desetletju pogosto znašel v določenem bolidu ob napačnem času. Ko je po sezoni 2007 zapustil Mclaren, je Lewis Hamilton postal svetovni prvak, Španec pa je dve sezoni dirkal za takrat povprečni Renault. Ko se je leta 2010 preselil k Ferrariju je bil večkrat blizu novega zmagoslavja, a mu je vselej malenkost zmanjkalo.

Alonso se je leta 2015 vrnil v Woking in od takrat dirka na začelju. Nico Rosberg pa meni, da je pravilna izbira ekipe prav tako pomembna kvaliteta vsakega dirkača. Špančeve neuspehe pa posledično ne pripisuje pomanjkanju sreče.

“To ni smola. Če izbereš napačno ekipo to ne moremo pripisati pomanjkanju sreče. To je enostavno napačna odločitev. Vse to je sestavni del življenja najboljših voznikov.”

“Lahko si najboljši dirkač na svetu, ampak v slabem bolidu ne moreš postati svetovni prvak.”

Rosberg poudarja, da je ta trenutek Alonsova najboljša možnost, da še naprej vztraja z Mclarnom. Nemec meni, da selitev v druge dirkaške kategorije (Le Mans) za Fernanda ne bi pomenila dovolj velikega izziva:

“Mislim, da je Mclaren njegova najboljša možnost. Formula 1 je vrhunec motošporta in ostale serije niso primerljive.”

Rosberg: Izbira ekipe je kvaliteta najboljših dirkačev
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje