Ricciardo na vrhu igre stotink, Vettlu se je pod zadnjico sprožil gasilni aparat

0

Daniel Ricciardo je bil najhitrejši na drugem prostem treningu pred VN Mehike na Dirkališču bratov Rodriguez. Drugi je bil Lewis Hamilton, treji pa Max Verstappen. Trening so zaznamovale izredno majhne razlike, prvih šest dirkačev je namreč ločilo zgolj pol sekunde. Prišlo pa je tudi do redko videnega dogodka, saj se je Sebastianu Vettlu pod zadnjico sprožil gasilni aparat.

Tudi drugi prosti trening se je pričel v lepem sončnem vremenu, temperature so bile  precej višje kot zjutraj, pa tudi na stezi je bilo mnogo več gume, kar seveda takoj pomeni boljši oprijem. Dirkači so nemudoma zapeljali na stezo, Romain Grosjean pa se je že v prvem hitrem poizkusu zavrtel v ovinku št. 17 zaradi počene zadnje leve gume. Francoz je  nadaljeval po stezi in prišlo je do eksplozije Francozove gume, zaradi ostankov na stezi pa je bil trening prekinjen z rdečo zastavo.

Grosjean se je zavrtel ob vstopu v ciljno ravnino:

Ko so delavci ob stezi očistili stezo se je trening nadaljeval, Ferrarijevi mehaniki pa so še intenzivno delali na bolidu Sebastiana Vettla, saj so se med obema treningoma pri Ferrariju odločili za precej radikalno spremembo nastavitev. Večina dirkačev je medtem zapeljalo na stezo na trših različicah gum, le Alonso je že v prvem poizkusu namestil najmehkejšo US varianto. Max Verstappen je s Soft gumami prevzel vodstvo, Hamilton pa se je zavrtel v 11. ovinku, a nadaljeval brez posledic. Kimi Raikkonen je prišel na drugo mesto, na tretjem pa je bil po prvih poizkusih Fernando Alonso.

Sebastian Vettel se je po radijski zvezi pritoževal nad bolečino, ki mu jo povzroča nekaj na dirkaškem sedežu. Nemec je takoj zapeljal v garažo in ko je izstopil iz bolida smo lahko videli madež na njegovi zadnjici. Po prvih podatkih naj bi se sprožil gasilni aparat, ki je nameščen pod sedežem

Sebastian Vettel po izstopu iz bolida; Foto F1

Sledile so simulacije kvalifikacij na najmehkejši Ultrasoft varianti. Hamilton je začel prvi in brez težav prevzel vodstvo, Raikkonen pa je kljub blokiranim kolesom v zadnjem sektorju zaostal le dve desetinki. Daniel Ricciardo je še za dobro desetinko izboljšal britančev čas, Verstappen je prišel na tretje, Vettel pa na četrto mesto. Razlike pa so bile izredno majhne, saj je prvih šest dirkačev ločilo zgolj pol sekunde. Znova je bil odličen Alonso, ki je na sedmem mestu zaostal sedem desetink, v prvo deseterico pa so se uvrstili še Perez, Hulkenberg in Ocon.

Daniel Ricciardo je v igri stotink postavil najhitrejši čas treninga:

Na koncu so bile na vrsti simulacije dirke in ekipe so v glavnem preizkušale obnašanje gum s polno posodo za gorivo. Max Verstappen je zaradi okvare motorja trening predčasno končal, a so pri Red Bullu zatrdili, da ne gre za motor, ki ga bodo uporabili jutri v kvalifikacijah.

Tretji prosti trening bo jutri ob 17:00

Rezultati:

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje