Red Bull: Novega motorja nismo skrili pred Ricciardom

0

Pri Red Bullu so zatrdili, da posodobljenega pogonskega sklopa, ki ga je v Austinu uporabljal Max Verstappen niso imeli namena skriti pred Danielom Ricciardom. Ricciardo je namreč novico, da ima njegov moštveni kolega novo različico Reanultovega pogonskega sklopa izvedel kar preko medijev.

Verstappen je na dirkališču Amerik dirkal z novo specifikacijo motorja, ki že vsebuje določene komponente, ki jih bo Renault uporabil naslednje leto. Po ocenah bi lahko nove verzija prinesla tudi do dve desetinki hitrejši čas kroga. Ricciardo pa je bil po kvalifikacijah presenečen, ko je izvedel za potencialno prednost svojega moštvenega kolega.

Kmalu so se v karavani razširile govorice, da Red Bull počasi stopa na Verstappnovo stran. Sploh zaradi dejstva, ker je le nekaj dni pred tem Nizozemec z avstrijskim moštvom podpisal novo pogodbo. Christian Horner vse očitke zavrača:

“Zelo zahtevno je izmeriti kakšna je dejanska razlika med novo in staro verzijo pogonskega agregata. Renault je vsaki ekipi dobavil le eno verzijo in Max je bil na vrsti za spremembo.”

“Logično je, da smo novo specifikacijo namestili v Maxov bolid, zaradi menjave pa je dobil tudi kazen. Z Danielom nameravamo sezono končati brez menjav in brez kazni.”

“Razliko je tako majhna, da jo je skoraj nemogoče izmeriti, gre za skoraj enak motor.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje