Raikkonen: Polovično sem pričakoval

0

Kimi Raikkonen je po dirki povedal, da ga je izgubljeno tretje mesto tik pred koncem dirke zelo razjezilo. Finec je po dirki priznal, da ni bil povsem prepričan ali bo Verstappen napadel in hkrati dejal, da ne ve zakaj je bil dirkač Red Bulla kaznovan, saj spornega izleta s steze s svojega položaja ni videl.

Raikkonen je moral v zadnjem delu dirke varčevati z gorivom, kar je Verstappnu omogočilo, da je sprožil napad tik pred ciljem. Komisarji so po dirki Verstappna kaznovali s časovnim pribitkom petih sekund in eno kazensko točko, Raikkonen pa je napredoval na oder za zmagovalce.

Kimi je po dirki pojasnil svoje videnje incidenta:

“Nekako napol sem pričakoval, da bo napadel. Videl sem ga v ogledalih in v ovinkih skušal upočasniti, da bi prihranil še nekaj goriva. Mislil sem, da sem ga v tem ovinku pokril zato sem iz omenjenih razlogov nekoliko spustil plin, a nato je bil naenkrat ob meni. Zaradi hitrosti v tistem delu sem gledal bolj naprej in nisem videl kaj je storil. Tisti trenutek sem bil zgolj jezen, ker me je prehitel.

“Nisem imel druge možnosti, kakor da upočasnim in bil sem zelo razočaran, ker sem končal četrti. Posledično sem bil pozitivno presenečen, ko so me poklicali na oder za zmagovalce. Moj bolid je bil zelo dober, le na koncu sem moral varčevati z gorivom kar ni bilo lahko.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje