Raikkonen: Ferrari bo prihodnje leto še močnejši

0

Kimi Raikkonen je kljub vsem težavam, ki Scuderio spremljajo v zadnjem času prepričan, da bo Ferrari v naslednji sezoni še veliko močnejši.

Ekipa iz Maranella je v azijskem delu sezone povsem odpovedala. Okvare na bolidu in trčenje v Singapurju pa so praktično ugasnile vse upe na osvojitev naslova svetovnega prvaka. Kimi Raikkonen še čaka na prvo zmago po svojem povratku v Ferrari leta 2014. Finec je prepričan, da bo Scuderia po smoli in napakah na zadnjih dirkah vrnila udarec:

“Seveda si želimo biti na vsaki dirki na prvih dveh mestih, a veliko je odvisno od drugih stvari, pa tudi od nasprotnikov.”

“To sezono smo zagotovo naredili velik korak naprej.  Ekipa je pozimi opravila zelo dobro delo, prepričan pa sem, da bomo v prihodnjem letu še veliko močnejši.”

Kimi je zadovoljen, da bo še naprej pri Ferrariju dirkal s Sebastianom Vettlom, o upokojitvi pa zaenkrat še ne razmišlja:

“S Sebom imava dober odnos, kar nama pomaga reševati probleme v korist ekipe. Srečala sva se skoraj takoj, ko je prišel v Formulo 1 in postala prijatelja. Seveda pa na stezi želiva premagati eden drugega.”

“O upokojitvi ne razmišljam. V Bistvu ne vem niti kaj bom počel naslednji teden.”

“Morda bom po Formuli 1 za zabavo dirkal v Rallyu. Dirkanje z ostalimi in tekmovalnost sta edina razloga, da sem še zmeraj tukaj. Prepričan sem, da lahko zmagujem dirke in se borim za naslov.”

vir:f1i.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje