Pat Symonds: Ponovna okvara pri Ferrariju je nesprejemljiva

0

Legendarni inženir in nekdanji tehnični direktor Pat Symonds meni, da je nedopustno, da so pri Ferrariju na dirki za VN Malezije spregledali napako na bolidu Kimija Raikkonena potem, ko je enaka težava dan prej doletela Sebastiana Vettla.

Pri Ferrariju so potrdili, da je bil vzrok za okvaro v Sepangu na obeh bolidih enak. Symonds je mnenja, da bi morali v taboru rdečih storiti vse, da Raikkonen ne bi odstopil zaradi težave, ki je le dan prej Vettlu preprečila nastop v kvalifikacijah.

“Ko je imel Vettel okvaro v kvalifikacijah je potrebno pogledati drugi bolid in se vprašati ali se lahko okvara pojavi tudi tam. Morda se motim, toda ni izgledalo, da se je to zgodilo. Sam pa menim, da je bil Kimijev problem iste narave. Če to drži, je to popolnoma nesprejemljivo.”

“Predstavljam si, da je nekdo pri Ferrariju dejal: “To se zagotovo ne more ponoviti.”; Kar bi morali reči pa je: “Ni pomembno kdo je kriv, preverimo če je na drugem bolidu vse v redu.”

Inženir, ki je bil pomemben člen pri naslovih Benettona in Renaulta ob prelomu tisočletja poudarja, da je ključno, da pri Ferrariju nehajo z iskanjem krivcev in izboljšajo vzdušje znotraj ekipe. Symonds situacijo primerja s procesi znotraj letalske industrije:

“Oni ne iščejo krivcev, ampak stremijo k napredku. Ljudje znotraj ekipe pa z veseljem poročajo o morebitnih težavah brez strahu, da bi bili za to kaznovani. Na enak način bi morali razmišljati o vzdržljivosti dirkalnih avtomobilov.

“Mislim, da ne smejo iskati grešnega kozla za svoje težave. Ekipa skupaj zmaguje in skupaj izgublja. Kultura krivde znotraj delovnega okolja pa zagotovo ne bo prinesla napredka.”

“Potrebno je biti sposoben reči: “Mislim, da obstaja problem in to moramo popraviti.” Tudi, če misliš, da je to posledica tvoje napake, moraš biti sposoben reagirati.”

vir:F1Fanatic
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje