Mika Salo zaradi Verstappnove kazni prejel grožnje s smrtjo

0

Nekdanji dirkač in eden od predstavnikov voznikov med komisarji Fie Mika Salo je razkril, da so mu zaradi kazni, ki jo je žirija dirke prisodila Maxu Verstappnu večkrat grozili s smrtjo.

Dirkač Red Bulla je bil po tem, ko je v zadnjem krogu dirke izven steze prehitel Kimija Raikkonena kaznovan s pribitkom petih sekund na čas dirke, kar je pomenilo, da je izgubil mesto na zadnji stopnički odra za zmagovalce.

Žirijo dirke so na Dirkališču Amerik sestavljali Radovan Novak, Garry Conelly in Mika Salo. Kljub temu, da so pri Red Bullu takoj obtožili Conellya pa je bil prva tarča vročekrvnih navijačev Salo, sicer nekdanji dirkač Ferrarija.

Takoj po dirki so se na Finčevi Wikipedii pojavili zapisi, da naj bi bil Salo plačan s strani Ferrarija, v zamenu pa bi Scuderii pomagal do novega naslova prvaka. Sporne zapise so kmalu umaknili, Salo pa je za finski SuomiF1 povedal, da zgodbe še ni bilo konec:

“Prejel sem veliko groženj s smrtjo, v glavnem iz Nizozemske.”

“Zapisi na Wikipedi so bili zabavna šala, toda grožnje meni in drugim komisarjem pa so nekaj, kar ne bi smeli tolerirati.”

“Kazen je bila ostra, a pravila so pravila. Jasno je zapisano, da v koliko voznik pridobi prednost izven steze sledi kazen. Max je bil za Kimijem, po ovinku pa je bil po zaslugi korekcije pred Ferrarijem. Situacija je jasna.”

vir:F1i.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje