Mercedesa na vrhu, trčenje Raikkonena

0

Valtteri Bottas je bil najhitrejši na zadnjem prostem treningu pred kvalifikacijami za VN Japonske v Suzuki. Finec je le za 14 tisočink ugnal Lewisa Hamiltona, tretji pa je bil Sebastian Vettel. Trening je bil dvakrat prekinjen, Kimi Raikkonen pa je silovito trčil ob izhodu iz 9. ovinka.

Tretji prosti trening se je pričel v suhem in oblačnem vremenu, na stezi je bilo zgolj še nekaj mokrih lis. Moštva je zaradi pomanjkanja prevoženih metrov na petkovih prostih treningih čakalo veliko dela, dirkači pa so ob prižigu zelenih luči drug za drugim peljali na stezo. 

Ekipe so trening začele z različnimi programi. Oba Mercedesa sta takoj začela nizati odlične čase, Pri Ferrariju, Renaultu in Sauberju pa so se posvetili iskanju ritma za nedeljsko dirko. Večina dirkačev je vozila na srednje trdi Soft varianti, Ferrarijeva dirkača pa sta si porazdelila testni program, Vettel na S, Raikkonen na SS.

Sebastian Vettel je imel v prvem stintu nemalo težav. Nemec je najprej močno blokiral kolesa, nato pa še zapeljal na pesek izven proge, a se mu je vendarle uspelo rešiti. 

To pa ni uspelo Valtteriju Bottasu, ki je ob simulaciji kvalifikacijskega kroga trčil v zaščitno ogrado in videli smo rdečo zastavo in prekinitev treninga. Na stezi je ostalo mnogo razbitin srebrne puščice in delavci ob progi so imeli veliko dela, da so le to očistili.

Valtteri Bottas je povzročil prvo rdečo zastavo, Foto F1

Po le nekaj minutah smo videli novo nesrečo in novo rdečo zastavo. Kimi Raikkonen je ob izhodu iz ovinka št. 9 silovito trčil v zaščitno ogrado in povsem razbil svojega Ferrarija. Finec jo je odnesel brez poškodb, a njegove mehanike čaka ogromno dela, da bo rdeči bolid št. 7 pripravljen za kvalifikacije. 

Ko se je trening le nadaljeval so nas čakale še simulacije kvalifikacij s prazno posodo za gorivo. Sebastian Vettel je v drugem poizkusu na SS prišel na tretje mesto in zaostal za časom, ki sta ga oba Mercedesa dosegla na trši komponenti gum. Vodil je Bottas, le 14 tisočink pred Hamiltonom. 

Odličen čas je uspel Estebanu Oconu, ki se je prebil na 6. mesto, dobro formo pa sta potrdila tudi Nico Hulkenberg (Renault) in Fernando Alonso (Mclaren).  

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje