Mclarna še pred začetkom dirkanja v Mehiki s 55. mesti kazni

0

Zgodba, ki smo se jo v zadnjem obdobju že kar navadili, se nadaljuje tudi na VN Mehike. Dirkača Mclaren-Honde bosta dirko ponovno začela na začelju startne vrste. Fernando Alonso je zaradi menjave elementov pogonskega sklopa kaznovan z 20., Stoffel Vandoorne pa s 35. mesti pribitka na dosežen rezultat v kvalifikacijah.

Potem, ko je Alonso zaradi vnovične okvare odstopil v Austinu je bilo za pričakovati, da bo potrebno kakšen element  motorja pred dirko v Mehiki zamenjati. Španec bo na avtodromu bratov Rodriguez uporabil nove enote ICE, MGU-H in TC, kar ga bo premaknilo za 20 mest nižje po startni vrsti. Alonso upa, da je to zadnja kazen v letošnji sezoni:

“Ta steza ni najbolj pisana na kožo našemu paketu in ne pričakujemo, da bi lahko bili prav konkurenčni. Zato je verjetno bolje, da kazen odslužimo tukaj in investiramo v zadnji dve dirki, kjer bomo najbrž v boljši formi.”

Za razliko od Alonsa, pa bodo Vandoornu zamenjali vse elemente pogonskega sklopa, kar pomeni tudi maskimalno kazen, torej 35 mest pribitka.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje