Marko: Red Bull že išče alternative za Ricciarda

0

Helmut Marko je priznal, da v moštvu Red Bull že iščejo alternative za sezono 2019 v primeru, da Daniel Ricciardo zapusti ekipo.

Naslednje leto bo Red Bull dirkal z nespremenjeno dirkaško zasedbo, leta 2019, ko Ricciardu poteče pogodba pa bi lahko prišlo do spremembe v postavi rdečih bikov, kar je priznal tudi Marko:

“Verstappen ima z nami dolgoročno pogodbo, a Ricciardo je praktično že na trgu.” 

“Moramo iskati alternative in nič nas ne sme presenetiti. Ne moremo si privoščiti, da bi Ricciardov odhod pričakali nepripravljeni.”

Carlos Sainz prihodnjo sezono odhaja na posojo v Renault, Red Bull pa ima možnost, da Španca leta 2019 vrne nazaj v svoje vrste. Marko pa je bil navdušen tudi z debijem Pierra Gaslya:

“V kvalifikacijah je bil samo desetinko in pol za Sainzem. Pa tudi na dirki je vozil povsem konkurenčne čase.” Do dirke v Suzuki pa se bomo odločili ali bo dirkal do konca sezone. ”

Vse bolj jasno postaja, da se bo po naslednji sezoni končalo partnerstvo med Red Bullom in Renaultom, avstrijski ekipi bi tako preostalo zgolj sodelovanje s Hondo. Marka pa to je skrbi.”

“Če pogledate napredek Mclarna na zadnjih dirkah lahko vidite, da gre za pravilno odločitev, da poizkusimo s Hondo. Za začetek vsaj s Toro Rossom.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje