Marchionne: Sezone še ni konec, Ferrari je vsaj tako dober kot Mercedes

0

Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne je po novi katastrofi Ferrarija v Suzuki dejal, da boj za naslov svetovnega prvaka še ni končan. Marchionne meni, da je Ferrarijev bolid vsaj tako dober, kot Mercedesov, če ne boljši.

Potem, ko je Sebastian Vettel dolgo vodil v svetovnem prvenstvu, so se Ferrariju na zadnjih dveh dirkah zgodile tri okvare motorja. Ko temu dodamo še dvojni odstop v Singapurju, pa Vettel za Hamiltonom zaostaja že za velikih 59 točk. Britanec lahko teoretično že v Austinu postane novi svetovni prvak.

Marchionne priznava, da je situacija težka, a meni, da ni še vse izgubljeno.

“Sezona še ni končana. Še zmeraj je čas, da se zadeve obrnejo. V zadnjem obdobju smo storili izjemen korak naprej.”

“Nočem govoriti o smoli, saj v to ne verjamem. To so zadeve, ki se dogajajo vsakomur, nam so se zgodile na zadnjih dirkah. Pomembno je, da ne izgubimo samozavesti, ki nas je pripeljala tako daleč.”

“Nočem biti aroganten, toda menim, da je Ferrari vsaj na enakem nivoju kot Mercedes, če ne boljši. Tudi Red Bull je napredoval, a menim, da oni ne vplivajo na uvrstitve Ferrarija na dirkah.”

Šef Scuderie pa je priznal, da so rdeči premalo časa posvetili nadzoru kvalitete posameznih delov na bolidu, za kar so plačali ceno:

“To je težava, ki smo ji posvetili premalo časa, saj smo menili, da to ni tako pomembno. Zdaj smo na treh dirkah doživeli posledice in rezultat je tu.”

Marchionne: Še vedno imamo možnosti
Vir: Sky Italia
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje