Lauda: Verstappnova kazen je nekaj najslabšega kar sem videl v Formuli 1

0

Trikratni svetovni prvak in Mercedesov neizvršni direktor Niki Lauda, je po dirki za VN ZDA dejal, da je bila kazen za Maxa Verstappna ena izmed najslabših odločitev, ki jih je kadarkoli videl v Formuli 1.

Nekonsistentnost komisarjev Fie je v zadnjih letih postala pogosta tema med ljubitelji Formule 1. Niki Lauda je mnenja, da je bila odločitev, ki jo je žirija dirke sprejela v nedeljo v nasprotju z vsem kar so se v vodstvu Formule 1 dogovorili pred sezono:

“Na začetku sezone smo imeli kar nekaj sestankov, da bi se dogovorili kako daleč lahko komisarji posegajo. Vsakič ko se kaj zgodi lahko na zaslonu vidimo, da je zadeva v preiskavi.”

“Pritoževali smo se nad tem in prisotni so bili tako komisarji, kakor tudi Charlie (Whiting, direktor dirk). Na koncu smo se vsi strinjali, da se komisarji ne bodo vmešavali. Zelo enostavno”

“Šele takrat ko bolidi pristanejo eden na drugem, vozniki pa z glavo navzdol naj se vmešajo, drugače pa naj jih pustijo dirkati. Pol leta je bilo v redu, odločitev na dirki v Austinu pa je ena od najslabših kar sem jih videl v svojem življenju. Verstappen ni naredil nič narobe, saj to je dirkanje in ne vožnja po cesti. Neumno je uničevati šport s takšnimi odločitvami.”

“Na naslednjem strateškem sestanku bomo to vprašanje znova odprli, saj je šlo predaleč. Komisarji posredujejo takrat, ko to res ni potrebno. Bilo je povsem normalno prehitevanje.”

vir:thisisf1.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje