Kvyat je moral po sestanku z Markom zapustiti paddock v Austinu

0

Po poročanju F1 Hub je moral Daniil Kvyat, potem ko mu je Helmut Marko sporočil, da je njegova kariera v ekipi Toro Rosso končana nemudoma zapustiti paddock Formule 1 na dirkališču Amerik.

V ponedeljek je iz Red Bulla prišlo sporočilo, da bosta sezono pri Toro Rossu končala Pierre Gasly in novinec Brendon Hartley. Hkrati pa je Helmut Marko potrdil, da Daniil Kvyat končuje kariero pod pokroviteljstvom Red Bulla kljub temu, da je na dirki v Austinu prišel med dobitnike točk. Na dan pa prihajajo podrobnosti prekinitve sodelovanje med avstrijskim moštvom in ruskim dirkačem.

Marko naj bi že pred dirko v Teksasu sprejel odločitev, da Kvyat ne bo več dirkač Toro Rossa, hkrati pa so se pri Red Bullu odločili, da novico Kvyatu sporočijo šele po dirki.

Potem ko je Rus po končani dirki dal izjavo za medije, ga je Marko poklical k sebi na sestanek in mu sporočil, da je njegova kariera pri Toro Rossu in v Formuli 1 končana. Kvyat je hkrati prejel jasna navodila, da naj čimprej zapusti paddock v Austinu, pri tem pa se ni mogel niti posloviti od svoje ekipe in bližnjih sodelavcev.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje