Kubica uspešno prestal prvi Williamsov test

0

Robert Kubica je opravil celodnevno testiranje z Williamsovim bolidom iz leta 2014 na dirkališču v Silverstonu. Iz Williamsa so sporočili, da je bil test uspešen, Kubica pa ostaja resen kandidat, da v prihodnji sezoni v belo-modrem bolidu zamenja Felipeja Masso…

Jasno je, da si Poljak 6 let po hudi nesreči v kateri si je poškodoval desno roko, želi povratka v elitni razred motošporta. Potem, ko je po dirki na Madžarskem že testiral Renaultov letošnji bolid R.S.17, je danes v oblačnem Silverstonu dirkal s tri leta staro specifikacijo Williamsovega dirkalnika.

Test je sicer potekal v tajnosti, so pa iz Williamsa sporočili, da je bilo testiranje uspešno opravljeno. Podrobnosti, kot so število odpeljanih krogov in časi pa so razumljivo ostali skrivnost.

 

Kubica naj bi prihodnji torek na Hungaroringu še enkrat testiral FW14, dan zatem pa naj bi priložnost dobil tudi testni dirkač Paul di Resta. To je v Suzuki potrdil tudi tehnični direktor britanskega moštva Paddy Lowe:

“Testirali bomo oba omenjena dirkača. O podrobnostih testa pa ne bomo razkrili ničesar, saj je to zasebna zadeva naše ekipe. Poudarjam pa, da to ne pomeni, da sta Kubica in di Resta edina kandidata za sedež pri Williamsu.”

Jasno je, da se vodilnim v Grovu z razglasitvijo novega/starega dirkača nikamor ne mudi. Williamsov sedež je med preostalimi trenutno najbolj zaželjen, posledično pa so v legendarnem moštvu deležni velike medijske pozornosti. Kljub temu pa lahko pričakujemo, da bo odločitev padla do konca sezone.

vir: Sky F1
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje