Končno: Že prihodnjo sezono spletni prenosi dirk Formule 1

0

Že prihodnjo sezono si bomo lahko F1 navdušenci dirke legalno ogledali tudi preko spleta, saj bo vodstvo Formule 1 končno omogočilo spletno predvajanje dirk. Lastnik najhitrejšega cirkusa Liberty Media namreč s sezono 2018 uvaja uradno “streaming” platformo.

Streaming kanali so v zadnjih letih postali povsem normalna stvar, Formula 1 pa se je zaradi poslov Berniea Ecclestona omejevala izključno na televizijske prenose.

S vstopom Liberty Medie pa je v karavani zavel svež veter, Formula 1 se je vendarle začela odpirati širšemu krogu gledalcev in pričela se je modernizacija nekoliko zaspalega “branda”.

Čeprav podrobnosti še niso znane je komercialni direktor F1 Sean Bratches selitev na splet potrdil in poudaril, da je nujno bogate vsebine ponuditi kar najširšemu krogu gledalcev.

Bratches je za Motorsport.com povedal:

“Do naših gledalcev imamo obvezo, da jim ponudimo bogate vsebine do katerih lahko dostopajo na način, kot si ga želijo. Mislim, da bi storili veliko napako v kolikor Formule 1 ne bi vodili v to smer.”

Čeprav bo šlo za povsem novo digitalno platformo je Bratches priznal, da si v prihodnosti želi sodelovanja s podjetji kot sta Netflix in Amazon.

Naš cilj je, da ustvarimo platformo, ki bo f1 navdušencu nudila vse na enem mestu. Vključevala bo dirke v živo, posnetke iz arhiva in vse ključne podatke o športu. Želimo ustvariti vsebine, ki bodo živele tudi izven dirkaških vikendov.

“Povezati se želimo tudi s svetom Netflixa in Amazona, kjer bi ponujali vsebine, ki bi gledalcu predstavile Formulo 1 tudi iz drugačne perpektive.”

Storitev pa najverjetneje ne bo dostopna v državah, kjer imajo televizijske hiše ekskluzivne pravice za prenose dirk, kot je to primer v Veliki Britaniji, kjer Sky TV čvrsto drži monopol nad produkcijo vsebin Formule 1.

Chase Carey in Sean Bratches Formulo 1 končno odpirata širšemu občinstvu
vir:wtf1.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje