Kako lahko Hamilton v Austinu postane prvak

0

Prednost Lewisa Hamiltona in Mercedesa je takšna, da si lahko tako Britanec, kot srebrne puščice že na dirki za VN ZDA zagotovijo oba naslova svetovnega prvaka. Kakšne so torej kalkulacije, da bomo že v Austinu videli novega dirkača na vrhu Formule 1?

Prvenstvo voznikov:

– Lewis Hamilton ima štiri dirke pred koncem velikih 59 točk prednosti pred Sebastianom Vettlom. Če britanski dirkač v Austinu zmaga, bo postal svetovni prvak v primeru, da Vettel konča nižje od petega mesta.

– V primeru, da Hamilton dirko konča na drugem mestu, Nemec ne sme biti boljši, kot deveti, Bottas pa ob tem ne sme osvojiti točk.

– V Kolikor bo Hamilton končal na tretjem ali slabšem mestu, pa se odločitev o naslovu v vsakem primeru preloži na naslednjo dirko v Mehiko.

Prvenstvo konstruktorjev:

Srebrne puščice imajo trenutno 145 točk prednosti pred Scuderio, konstruktorski naslov pa bo Mercedesov v kolikor Austin zapustijo s prednostjo vsaj 129. točk.

Ferrari mora na dirkališču Amerik nujno osvojiti 17 točk več od Mercedesa v kolikor želijo v Maranellu vsaj teoretično še ostati v igri. Dvojna zmaga obeh Mercedesov pa bi prav tako že odločila prvenstvo.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje