Horner: Kvyat ni storil dovolj, da bi še naprej dirkal za nas

0

Christian Horner je v Mehiki pojasnil odločitev Red Bulla, da se odreče uslugam ruskega dirkača Daniila Kvyata. Avstrijec meni, da je enostavno napočil čas, da se se njihova skupna pot konča. 

Kvyat je v Formuli 1 debitiral v sezoni 2014 s Toro Rossom, že v naslednji sezoni pa napredoval v Red Bull, kjer je postal moštveni kolega Daniela Ricciarda. 

Čeprav je na začetku svoje kariere pokazal, da zna biti hiter mu je pogosto primanjkovala tista potrebna konstantnost, da bi storil še korak naprej. Horner je poudaril, da Kvyat enostavno ni izpolnil visokih pričakovanj avstrijske ekipe. 

“Red Bull je v Kvyata skozi leta investiral ogromno. Dobil je priložnost dirkati v Red Bullu v sezoni 2015 in v začetku 2016. Formula 1 je težak posel, Dany pa po našem mestu ni storil dovolj, da bi tudi v prihodnosti dirkal za nas.”

“Dolgo smo verjeli vanj, saj je dobil drugo priložnost v Toru Rossu kar v Formuli 1 ni prav običajno. Imamo pa tudi druge dirkače za katerimi stojimo in tu se zgodba s Kvyatom konča.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje