Honda obžaluje Alonsovo kazen v Suzuki

0

Hondin šef Yusuke Hasegawa je povedal, da japonski dobavitelj motorja resnično obžaluje, da je Fernanda Alonsa na Hondini domači dirki v Suzuki doletela nova kazen. 

Alonso se je kvalificiral na 10. startno mesto, a se španec zaradi nove menjave pogonskega sklopa znova seli na začelje startne vrste. Zadeva je toliko bolj tragična, ker se je to zgodilo na Hondinem domačem terenu v japonski Suzuki.

Po petkovih prostih treningih so na bolidu Fernanda Alonsa odkrili težave s hidravliko in se odločili, da zamenjajo celoten pogonski sklop. Za Španca to pomeni 35 startnih mest kazni in Alonso bo startal iz zadnje vrste. Hasegawa dogodek obžaluje: 

“Resnično mi je žal.” Z motorjem ni bilo nič narobe, težava je bila s hidravliko. Če bi vzrok odkrili pravočasno bi lahko zamenjali ta element, a ga nismo. Zato smo zamenjali celoten pogonski sklop. 

Alonsa zdaj čaka težka naloga, da se vključi v boj za točke. Španec se tega zaveda:

“Zaradi vseh hitrih ovinkov bo težko slediti ostalim bolidom. Čaka nas zahtevna dirka.”

“Upamo lahko na dober start in ustrezno strategijo, šele jutri pa bomo izvedeli kakšen je naš ritem” Da bi lahko prehiteli koga na ravnino potrebujemo dobro hitrost, ki pa je običajno nimamo. Za dirko tako nimamo kakšnih posebnih ciljev, če se približamo točkam bomo lahko zadovoljni.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje