Helmut Marko priznava, da Red Bullu zmanjkuje talentiranih dirkačev

0

Helmut Marko je priznal, da je v ugledni Red Bullovi dirkaški akademiji nastala precejšnja vrzel potem, ko je večina mladih upov že dobila priložnost v Formuli 1. Pri avstrijskem moštvu bodo tako nove talente iskali tudi v kartingu.

Kar je v kolumni “Prazna šolska klop” ugotavljal že kolega Simon (@simonjazbec) je sedaj potrdil tudi Red Bullov svetovalec Helmut Marko. Po zadnjih rošadah znoraj Toro Rossa, ko si sedež podajajo Kvyat, Gasly in Hartley je avstrijski ekipi zmanjkalo talentiranih mladcev, ki bi lahko v prihodnosti dirkali za rdeče bike.

Prazna šolska klop

“Da, to drži.” je v Austinu priznal Marko.

“Trenutno v nobeni od nižjih serij (F2, F3, GP3) ni dirkača, ki bi nas zanimal. Zato smo ubrali drugačno pot in septembra podpisali pogodbo s štirimi mladimi dirkači iz kartinga. Eden od njih je tudi Jack Doohan, 14 letni sin motociklistične legende Micka.”

Pomanjkanje dirkačev je posledično omogočilo Brendonu Hartleyu, da je le dočakal svojo priložnost v Formuli 1:

“Ni veliko dirkačev s super licenco in Brendon je bil vselej hiter. V preteklosti je pogosto delal napake in včasih ni zdržal pritiska, a njegova hitrost ni bila nikoli sporna. Ko je postalo jasno, da potrebujemo nekoga je bil Brendon logična izbira, saj je Sebastian Buemi vezan na Toyoto. ”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje