Hasegawa: V Hondi niso bili zadovoljni z Alonsovim odnosom

0

Hondin šef v Formuli 1 Yusuke Hasegawa je priznal, da številni njegovi kolegi niso bili zadovoljni s pogostimi kritikami, ki je jih je na račun japonskega proizvajalca izrekel Fernando Alonso.

Po treh sezonah nekonkurenčnosti in velikih težav z zanesljivostjo se partnerstvo Mclaren-Honda hitro bliža neslavnemu koncu. Hasegawa je priznal, da se je v tem obdobju spopadal s številnimi pritiski, tudi s strani Alonsa:

“Fernando je vselej prišel k meni in vršil pritisk. Če je bil bolid slab ni imel nikakršnih zadržkov, da mi pove kako je nezadovoljen. Vem, da je dobra oseba in se ob tem ni počutil najbolje, a storil je kar je moral, ker je želel vse najboljše za ekipo.”

“Hasegawa je hkrati zavrnil namigovanja, da je Alonso preveč “političen” dirkač.”

“Ne, nikakor. Alonso nas je kritiziral, ker ni bil zadovoljen za kar je imel vso pravico. Številnim v Hondi to ni bilo všeč, a jaz s tem nisem imel težav.”

“Sem zelo razočaran, ker mu nismo mogli ponuditi kvalitetnega motorja, a v Formuli 1 težko osrečiš vsakogar. Fernando je bil zelo profesionalen in je dobro opravil svoje delo. Dirkači pa so včasih zelo emocionalni, zato povsem razumem njegove kritike.”

“Imeli smo visoka pričakovanja, a 2015 še nismo bili pripravljeni zato ocenjujem, da je bilo sodelovanje z Mclarnom napaka. Naše ambicije so bile takrat previsoke, a predali se ne bomo.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje