Hamilton na vrhu po prvem dnevu dirkanja v Austinu, Vettlov Ferrari ponovno s težavami

0

Lewis Hamilton je bil najhitrejši tudi na drugem prostem treningu pred VN ZDA na Dirkališču Amerik v Austinu. Britanec je bil tudi tokrat suveren, konkurenca pa znova precej zadržana. Še najbolj se je Britancu približal Max Verstappen z Red Bullom, Sebastian Vettel pa je večino treninga zaradi novih tehničnih težav preživel v garaži.

Drugi prosti trening se je za razliko od prvega začel v suhem vremenu in ekipe je čakalo veliko dela, da nadoknadijo pomanjkanje kilometrov iz jutranjega treninga. Dirkači so nemudoma zapeljali na stezo in gneča je bila velika. Takoj sta se v težavah znašla oba Haasova dirkača, najprej se je Grosjean zavrtel v 11., tik za tem pa še Magnussen v 19. ovinku.

Raikkonen je prevzel vodstvo pred obema Mercedesoma, nato pa sta vrh razpredelnice zasedla oba dirkača Red Bulla, Ricciardo pred Verstappnom. Sebastian Vettel je dolgo časa preživel v garaži, saj so Ferrarijevi mehaniki med obema treningoma opravili kar nekaj sprememb na Nemčevem bolidu. Vettel je naposled le zapeljal na stezo in po dveh zelo dobrih sektorjih na Soft gumah v ovinku št. 19 izgubil oblast nad svojim Ferrarijem in zletel v pesek, a ohranil svoj bolid nepoškodovan.

Sebastian Vettel se je zavrtel v ovinku št. 19; Foto: F1

Kot običajno so približno uro pred koncem treninga sledile simulacije kvalifikacij na najmehkejši različici gum. Začel jih je Valtteri Bottas in brez težav prevzel vodstvo, ki pa ni trajalo prav dolgo saj je Lewis Hamilton Finčev čas izboljšal še za slabo sekundo. Vodilni dirkač v prvenstvu je tako konkurenci nemudoma vrgel rokavico in pokazal, da popuščanja ne bo. Bottas je v drugem poizkusu svoj čas izboljšal za tri desetinke, Raikkonen pa je prišel na tretje mesto z zaostankom dobrih osmih desetink.

Max Verstappen se je z dobrim krogom Hamiltonu približal na štiri desetinke, še desetinko pa je za Nizozemcem zaostal Sebastian Vettel, ki je zasedel tretje mesto. Odlično je dirkal Alonso, ki je s serijo hitrih krogov zaostal le za dirkači najboljših treh moštev. Z uvrstitvijo na osmo mesto pa je nekoliko presenetil tudi Felipe Massa (Williams)

Hamilton je s časom 1:34.668 postavil nov rekord Dirkališča Amerik, Foto:F1

Pol ure pred koncem so se pričele priprave ekip za nedeljsko dirko, dirkači pa so na stezo zapeljali s polnimi posodami za gorivo. Hamilton je tudi v simulaciji dirke deloval prepričljivo, toda razlike med najboljšimi moštvi niso bile prav velike. Red Bull v pogojih dirke deluje odlično, Verstappen in Ricciardo pa sta na US gumah nizala zelo hitre čase. Enigma ostaja Ferrari, saj je imel Sebastian Vettel ponovno težave s svojim Ferrarijem. Nemec je tako odpeljal zelo malo krogov, konec treninga pa zaradi tehničnih težav v glavnem preživel v garaži.

Ferrarijevi mehaniki so imeli znova veliko dela; Foto:F1

Tretji trening bo jutri ob 18:00 po slovenskem času.

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje