Hamilton na Pole Positionu, a Vettel je zraven

0

Lewis Hamilton je pričakovano osvojil Pole Position na kvalifikacijah pred VN ZDA v Austinu, toda Sebastian Vettel se ne predaja. Nemec je z izjemnim krogom ob koncu kvalifikacij prišel do drugega mesta. Tretji bo startal Valtteri Bottas v drugem Mercedesu…

Q1

Kvalifikacije so se začele v suhem vremenu, a medtem se je na dirkališču pojavil močan veter. Napetost je naraščala, saj so rezultati tretjega prostega treninga napovedovali tesen boj za Pole Position. Na akcijo nam ni bilo potrebno čakati prav dolgo, saj so vsi dirkači kmalu zapeljali na stezo. Le pri Mercedesu in Ferrariju so se odločili, da prve poizkuse opravijo na trših SS gumah, medtem, ko so vsi ostali kvalifikacije začeli na US gumah. Hamilton je tudi na počasnejši mešanici gume takoj zasedel prvo mesto, tudi Bottas in oba Ferrarija pa sta se brez težav uvrstila v drugi del kvalifikacij. Verstappen je na US gumah prišel na drugo mesto. Odličen čas pa je postavil tudi Carlos Sainz, ki je bil peti.

Izpadli so: Ericsson, Hartley, Stroll, Wehrlein in Magnussen

Hamilton je kvalifikacije začel s formo, ki jo je kazal na vseh prostih treningih; Foto:F1

Q2

Drugi del kvalifikacij je prvi začel Hamilton in že v prvem poizkusu demonstriral Mercedesovo moč. S časom 1:33.560 je letvico takoj postavil izjemno visoko. Bottas je za Britancem zaostal slabi dve desetinki, vsi ostali pa so skoraj sekundo. Vettel je tako v prvem poizkusu za Hamiltonom zaostal dobrih osem desetink.

Vsi dirkači so še enkrat zapeljali na stezo in Hamilton je še za malenkost izboljšal svoj čas, Raikkonen se je prebil na tretje mesto, z odličnim krogom pa se je na deveto mesto tudi Fernando Alonso. Verstappen, ki ga čaka kazen 15. startnih mest je svoj čas postavil na SS gumah, navdušil je tudi Carlos Sainz, ki se je že v prvem nastopu za Renault kvalificiral v zaključni del kvalifikacij.

Izpadli so: Massa, Kvyat, Vandoorne, Grosjean, Hulkenberg, Ericsson

Q3:

Potem kar smo videli do tega trenutka bi bilo kaj drugega kot Pole Position Hamiltona veliko presenečenje. Britanec je kljub napaki v prvem sektorju z novim mejnikom dirkališča 1:33.108 ponovno pokazal, da ga bo skoraj nemogoče premagati. Bottas je tokrat zaostal skoraj pol sekunde, Raikkonen na tretjem mestu pa dobrih sedem desetink.

Čakali so nas le še zadnji poizkusi in zadnji hitri krog za vsakega dirkača. Tokrat je prvi začel Sebastian Vettel. Nemec je tokrat pokazal zobe in za Hamiltonom zaostal le za dve desetinki. Bottas je osvojil tretje mesto, Ricciardo in Raikkonen pa sta dosegla identičen čas, a ker ga je Avstralec dosegel prvi bo posledično startal pred dirkačem Ferrarija.

Dirka bo jutri ob 21:00

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje