Hamilton: To je bil grozen način za osvojitev naslova

0

Lewis Hamilton je s četrtim naslovom svetovnega prvaka postal najuspešnejši britanski dirkač v zgodovini motošporta. Dan Velike Nagrade Mehike pa je bil za Lewisa vse kaj prej, kot enostaven.

Dirkač Mercedesa je bil že v uvodnih ovinkih dirke udeležen v trčenje s Sebastianom Vettlom, oba konkurenta za naslov pa sta morala ob koncu prvega kroga opraviti postanek v boksih. Hamilton zaradi predrte gume, Vettel pa zaradi polomljenega prednjega krilca.

Nemec se je nato agresivno prebijal v ospredje, Hamilton pa je napredoval nekoliko počasneje, saj ni našel pravega dirkaškega ritma. Britanec je na koncu končal kot deveti kar pa je zadoščalo za nov naslov svetovnega prvaka.

“Če sem iskren je grozno osvojiti naslov na takšen način. Bila je zelo težka dirka in občutki so zaenkrat še zelo mešani. Ko enkrat zaostajaš 40 sekund je kot, da bi se znašel na nikogaršnji zemlji.”

“Misli je bilo potrebno takoj preusmeriti v prihodnost. Iskreno, nisem razmišljal o situaciji v prvenstvu, želel sem se le prebiti naprej in vrniti v dirko. Na tej progi je izredno zahtevno slediti ostalim, prehitevanja pa so nočna mora. Bolj sem poizkušal, slabše je bilo.”

Hamilton je mnenja, da z manevrom v prvih ovinkih, ko je po zunanji strani napadel Vettla ni šel predaleč:

“Kaj pa naj storim? Pred dirko sem rekel, da ne bom popuščal v prvem ovinku. Mislim, da nisem bil preveč agresiven ali kaj podobnega. Svoj bolid sem postavil na perfektno pozicijo. Najprej moram pogledati posnetek, a prepričan sem, da sem Sebastianu pustil dovolj prostora.”

“Želim se zahvaliti vsem ljudem, tako v Brixworthu, kot v Brackleyu za fantastično delo, ki so ga opravili. Že osvojitev konstruktorskega naslova je bila nekaj izjemnega, zdaj pa smo osvojili še naslov med vozniki. Izredno sem jim hvaležen, da so mi pomagali doseči takšen rezultat.”

“Hvala pa tudi vsem navijačem, ki me podpirajo že vsa ta leta in mi vselej pošiljajo sporočila podpore. Želim jim sporočiti, da mi predstavljajo prav takšen navdih, kot ga jaz njim.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje