Hamilton dobil prvi prosti trening, Vettel drugi

0

Lewis Hamilton je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN ZDA v Austinu. Britanec tako nadaljuje z odlično formo, ki jo kaže v zaključnem delu sezone. Sebastian Vettel je osvojil drugo mesto, tretji pa je bil Max Verstappen…

Še pred pričetkom 1. prostega treninga smo izvedeli, da je Max Verstappen podaljšal pogodbo z Red Bullom še za tri sezone. Nizozemec bo tako član avstrijskega moštva vsaj do konca sezone 2020.

Verstappen podaljšal pogodbo z Red Bullom do konca leta 2020

Trening se je začel v suhem vremenu, a dirkališče v Austinu je bilo še malenkost namočeno, posledično pa se dirkačem ni pretirano mudilo iz boksov. Kot običajno so dirkači po opravljenih instalacijskih krogih, večinoma zapeljali nazaj v garažo. Steza se je sicer hitro sušila, a določeni odseki so bili še zelo mokri in številni dirkači so imeli kar nekaj težav. Fernando Alonso pa je zaradi težav s hidravliko ponovno obtičal v Mclarnovi garaži.

Dirkači so imeli na mokrih robnikih kar precej težav, Foto:F1

 

Na pravo dirkanje smo morali čakati kar dobro uro. Proga se je vendarle dovolj osušila, Daniel Ricciardo pa je kot prvi postavil konkurenčen čas. V zadnje pol ure smo na stezi videli veliko gnečo, časi pa so hitro padali. Mercedesa sta takoj zasedla vrh razpredelnice, Hamilton pa je iz kroga v krog vozil hitreje. Bottas je imel ponovno nekoliko več težav, za moštvenim kolegom pa je znova zaostal več kot pol sekunde. Sebastian Vettel se je v poznem poizkusu prebil na drugo mesto, a tudi Nemec s kar precejšnjim zaostankom za vodilnim Britancem.

Hamilton tudi v Austinu deluje suvereno

Medtem, ko so dirkači najboljših moštev svoje čase postavili na Super Soft gumah, sta se visoko povzpela Vandoorne in Massa, toda na najmehkejši Ultra Soft varianti Pirellijevih gum. Solidno je dirkal tudi novinec Brendon Hartley, Carlos Sainz pa je bil za kar sedem desetink hitrejši od novega moštvenega kolega pri Renaultu Nica Hulkenberga. Velja pa poudariti, da so bile vremenske razmere skozi celoten trening zelo spremenljive, zato bo potrebno na prava razmerja moči še nekoliko počakati.

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje