Ecclestone: F1 in Fia sta Ferrariju večkrat pomagali zmagati

0

Nekdanji šef in dolgoletni alfa in omega Formule 1 Bernie Ecclestone je za italijanski časnik La Repubblica priznal, da je Formula 1 pod njegovim vodstvom v sodelovanju z mednarodno avtomobilistično zvezo Fia, Ferrariju večkrat pomagala k večjim uspehom na stezi

“Formula 1 je Ferrari in Ferrari je Formula 1.”

“Pomagati Ferrariju je bila vselej najpametnejša stvar, ki smo jo lahko naredili. To se je vedno izvedlo skozi tehnični pravilnik.”

Ecclestone je na vprašanje ali direktor dirke Charlie Whiting še naprej pomaga Scuderii odgovoril:

“Ne, Charlie je vedno le opravljal svoje delo.”

“Max Mosley (nekdanji predsednik Fie) pa jim je večkrat pomagal zmagati. Priznam, tudi sam sem si želel zmag Ferrarija. Seveda pridejo sezone, ko so na vrhu druge ekipe, a tudi njihov interes je premagati konkurenčni Ferrari. Nekaj je premagati Sauber, povsem nekaj drugega pa je na stezi premagati rdeč bolid.” 

“Tudi sedaj sem prepričan, da so jim na neki točki gotovo pomagali pri pravilniku o motorjih.”

“Kljub dominaciji Mercedesa in vsem naslovom, ki so jih osvojili, zanje štejejo največ naslovi v tistih sezonah, ko so premagali Ferrari.”

Ecclestone pa ni navdušen niti nad smerjo v katero novi lastniki Liberty Media peljejo Formulo 1. 

“Jaz sem postavil restavracijo s petimi zvezdicami, oni pa so jo spremenili v Mcdonalds. Na neki točki sem videl dirkače v pink oblačilih. Če bi jaz imel karkoli pri tem, bi jim rekel naj se vrnejo ko bodo oblečeni primerno.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje