Bernie Ecclestone: Kubica je človek, ki bi prebudil Williams

0

Nekdanji šef Formule 1 Bernie Ecclestone meni, da pri Williamsu ne bi smeli oklevati s tem, da Robert Kubica postane novi dirkač britanske ekipe. Dolgoletni alfa in omega najhitrejšega cirkusa verjame, da se lahko Poljak v F1 vrne močnejši, kot kadarkoli.

Pričakovalo se je, da bi se Kubica lahko v Formulo 1 vrnil z moštvom Renault, a sedaj je že znano, da bo prost sedež v francoski ekipi zasedel Carlos Sainz. Poljak je pred kratkim uspešno testiral Williamsov FW14, nov preizkus pa ga čaka že prihodnji teden na Hungaroringu. Ecclestone je prepričan, da je prav Kubica tisti člen, ki lahko legendarno moštvo znova vrne na pota stare slave:

“Prepričan sem, da če Robert ne bi doživel tiste nesreče, bi do sedaj že postal svetovni prvak.”

“Mislim, da se lahko vrne še močnejši, kot je bil kadarkoli. Prav tako mislim, da bo mentalno še precej bolj agresiven, kot je bil včasih. Posledično zanj v prihodnosti vidim zgolj pozitivne stvari.”

“Kar se pa tiče njegove fizične pripravljenosti. Pred leti je za mojo ekipo dirkal človek po imenu Archie Scott-Brown, ki je bil izredno hiter. Njegovo stanje je bilo še mnogo slabše, kot pri Robertu pa je bil vseeno hudičevo hiter. Mislim, da Kubica ne bo imel nobenih težav.”

Bernie pa je hkrati poudaril, da bi povratek Poljaka tako Formuli 1, kot Williamsu ogromno prinesel v marketinškem smislu, obenem pa bi tudi dvignil moralo v moštvu iz Grova:

“Če bi bil jaz v Williamsu bi naredil vse, da bi Robert prihodnje leto sedel v bolidu. Po vsej verjetnosti bodo ob koncu sezone ostali brez Masse, ki počasi končuje svojo kariero. Mislim, da bi prihod Kubice prebudil celotno ekipo.”

“V zadnjih sezonah ne dosegajo dobrih rezultatov. Ali je to posledica dirkačev ali ekipe ne vem. Tega ne ve nihče. Zelo dobro bi bilo pridobiti dirkača, ki je hiter in lahko s svojo prisotnostjo dvigne celotno moštvo.”

Ecclestone: “Williams mora narediti vse, da pripelje Roberta Kubico”
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje