Alonso: Mclaren presentljivo konkurenčen

0

Fernando Alonso je bil prijetno presenečen nad formo svojega Mclarna na petkovih prostih treningih pred VN Mehike. Španec pa kljub temu poudarja, da je dirka v Mehiki za njegovo moštvo zgolj dober test pred zadnjima dvema dirkama, kjer pri Mclarnu pričakujejo bistveno boljše rezultate.

Alonso se je že na prvem prostem treningu uvrstil med najboljšo deseterico, drugi trening pa je končal na sedmem mestu z zgolj sedmimi desetinkami zaostanka za Danielom Ricciardom. Dirkača Mclarna pa bosta zaradi vnovičnih menjav komponent pogonskega sklopa primorana startati iz začelja startne vrste. Alonso tako opozarja, da bo preboj v ospredje zaradi podhranjenosti Hondinega motorja močno otežen:

“Bil je zelo pozitiven in produktiven dan. Prevozili smo veliko krogov, testirali nove stvari in pridobili veliko koristnih informacij. Smo samo sedem desetink za prvim mestom in le dve desetinki za Bottasom. Presenetljivo smo bili konkurenčni na obeh treningih in to na tako zapleteni stezi.”

“Vemo, da bo dirka zelo zahtevna. Startali bomo iz ozadja, naše možnosti za prehitevanje pa so zelo omejene zaradi nizke končne hitrosti. To dirko pač moramo žrtvovati, da bomo pripravljeni na Brazilijo in Abu Dhabi.”

“Nekateri deli, ki smo jih testirali danes jutri ne bodo na bolidu, saj še nimamo vseh potrebnih informacij. Smo pa danes opravili tudi kar nekaj dela za naslednjo sezono.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje