Alonso: Mclaren je imel najboljši bolid v kvalifikacijah

1

Fernando Alonso je po kvalifikacijah dejal, da je imel Mclaren, gledano iz vidika šasije in aerodinamične učinkovitosti najboljši bolid.

 Španec je prvi del kvalifikacij končal na petem mestu z najboljšim časom drugega sektorja. V drugem delu pa so se pri Mclarnu odločili, da prihranijo komplet gum za današnjo dirko, ki jo bosta Mclarna zaradi kazni začela iz začelja startne vrste.

Alonso je mnenja, da je za Mclarnom najuspešnejši vikend v letošnji sezoni. Poudaril pa je, da je napredek povezan s posodobitvami na šasiji bolida in ne z izboljšavami Hondinega pogonskega sklopa:

“Motor je isti kot je bil, v bistvu smo imeli danes v bolidu celo starejšo verzijo. Novo smo uporabili le v petek, saj jo želimo prihraniti za Brazilijo in Abu Dhabi.”

“Napredek je posledica novih delov, ki smo jih pripeljali v zadnjih tednih. V glavnem gre za posodobitve aerodinamike in vzmetenja. Prepričan sem, da smo vsaj danes imeli najboljši bolid.”

“Vodljivost dirkalnika je bila izjemna. V ovinkih smo imeli veliko oprijema, kar naredi vožnjo instiktivno in enostavno. Že kar nekaj časa nismo postavili “pink” sektorja in lahko rečem, da imamo do tega trenutka spektakularen vikend.”

“Škoda, da zaradi kazni štartamo iz ozadja, saj bo na dolgih ravninah skoraj nemogoče prehitevati. Kljub temu pa opravljamo veliko dela za prihodnjo sezono, danes pa je prvič nastopil trenutek ko smo vedeli, da imamo najboljši bolid na stezi.”

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
joc

Sem kar podobnega mnenja, letos ima Mclaren vrhunsko šasijo, glede Honde je pa itak že bilo dovolj slabega povedanega, katastrofa pač…